Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Plinarski forum, sjednica Vlade RH, skupština u HGK o eurozoni

27. Veljača 2020.
eurozona eu

Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 25. veljače.

ZAGREB - Na tradicionalnom okupljanju predstavnika plinskog sektora, 19. plinarskom forumu, kojega organizira tvrtka Energetika marketing, bit će riječi o aktualnom stanju i novostima u plinskom gospodarstvu (9,00 sati, Kongresni centar Antunović, Zagrebačka avenija 100/A).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora održat će skupštinu na kojoj će se uz ostalo raspravljati o aktualnostima i planiranim daljnjim koracima na putu ulaska Hrvatske u eurozonu, a obavit će se i izbor članova Skupštine HGK (12 sati, sjedište HGK-a, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja rad raspravom o zakonskim prijedlogom o potvrđivanju sporazuma o prijenosu doprinosa banaka iz nacionalnog u jedinstveni europski sanacijski fond, vezano uz priključenje Hrvatske europodručju.  Potvrdom Sporazuma o prijenosu i objedinjavanju doprinosa u Jedinstveni sanacijski fond omogućit će se prijenos doprinosa koje banke uplaćuju u sanacijski fond u Hrvatskoj, kojim upravlja Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), u jedinstveni sanacijski fond uspostavljen na razini Europske unije (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). 

ZAGREB - Sjednica Vlade RH. Članovi Vlade dobit će informaciju o aktualnom stanju i poduzetim mjerama na suzbijanju koronavirusa u Hrvatskoj, a na dnevnom redu je i odobravanje sredstava, na teret Proračunske zalihe, Klinici za infektivne bolesti ,,Dr. Fran Mihaljević", za financiranje nabave devet uređaja za umjetnu ventilaciju, kako bi se osigurali nužni preduvjeti za sprječavanje daljnjeg širenja i liječenje COVID-19 virusa (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s timom Odvažno za Hrvatsku, predat će potpise za kandidaturu za predsjednika HDZ-a, zamjenika predsjednika HDZ-a te potpredsjednička mjesta (15,30 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4)

19. travanj 2024 04:14