Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predstavljanje Davora Dretara za kandidata za župana Krapinsko-zagorske županije...

19. Veljača 2021.
Davor Dretarfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 19. veljače:

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravljat će o uredbi koja ima snagu zakona, a koju je Vlada donijela dok Sabor nije zasjedao, glasovat će o raspravljenim zakonima i time zaključiti ovotjedni rad. Uredbom o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koju je Vlada donijela temeljem zakonske ovlasti, za šest se mjeseci produžuje rok koncesionarima za podnošenje zahtjeva Ministarstvu zdravstva za preoblikovanje koncesije u privatnu ordinaciju (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH održat će se u glavnoj dvorani Kongresnog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (11 sati, Hrvatske bratske zajednice 4). Zbog poduzimanja sigurnosnih mjera prilikom ulaska, na sjeverni/VIP ulaz u Kongresni centar potrebno je doći najkasnije do 10,30 sati. S obzirom da je broj nazočnih na konferenciji potrebno ograničiti na 25 osoba, a kako bi se odvijala u skladu s epidemiološkim mjerama, Hrvatska radiotelevizija i nadalje osigurava signal svima.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a o temi "Hrvatska Vlada teret krize stavlja na leđa građana, pomažući bogatim multinacionalnim kompanijama utajiti porez" govorit će potpredsjednici SDP-a, europarlamentarka Biljana Borzan i Siniša Hajdaš Dončić (10 sati, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare na platou Hotela International Mihael Zmajlović najavit će svoju kandidaturu za župana Zagrebačke županije. Na konferenciji će sudjelovati i Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Hrvatske. Podršku kandidaturi Zmajloviću pružit će i Nadica Žužak, sadašnja zamjenica župana Zagrebačke županije, Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, Denis Kralj, gradonačelnik Vrbovca, Alen Prelec, načelnik Općine Brdovec, Željko Filipović, načelnik Općine Kloštar Ivanić, Sanja Horvat Iveković, zamjenica gradonačelnika Samobora i drugi. Mihael Zmajlović je član Skupštine Zagrebačke županije, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije i član Predsjedništva SDP-a Hrvatske. Bivši je gradonačelnik Jastrebarskog i bivši ministar zaštite okoliša i prirode (11 sati, Miramarska cesta 24).

ZAGREB - Domovinski pokret u Hrvatskom saboru kod Baščanske ploče predstavit će Davora Dretara za kandidata za župana Krapinsko-zagorske županije. Predviđeno je i obraćanje potpredsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore (10,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održat će 116. sjednicu. Na dnevnom je redu, uz ostalo, donošenje odluke u predmetu dužnosnika, bivšeg velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića, te donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu zastupnika u Hrvatskom saboru Bože Petrova, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, člana Uprave trgovačkog društva HAC d.o.o. Nikše Konjevoda, predsjednika Upravnog vijeća HANFA-e  Ante Žigmana, bivšeg saborskog zastupnika Siniše Varge, te župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, kao i davanje mišljenja u predmetu na zahtjev bivšeg saborskog zastupnika Marina Škibole (12 sati, Ul. kneza Mislava 11/3). Svi zainteresirani mediji mogu se javiti HTV-u na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radi preuzimanja signala.

VUKOVAR - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković bit će u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji. Sa županom Božom Galićem razgovarat će o programima i projektima u poljoprivredi te će ići u obilazak lokacija u kojima se provode projekti u poljoprivredi. Izjave za medije bit će nakon potpisivanja ugovora s dva korisnika potpore za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima. (u 11 sati, Palača Srijem, Županijska 9)

ZAGREB - Ukupno zasijane površine u prošlogodišnjoj jesenskoj sjetvi ostale su na istoj razini kao u godini ranije, dok su površine pod žitaricama povećane za 3,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno zasijana površina u jesenskoj sjetvi iznosila je 253 tisuće hektara što je na istoj razini kao u 2019., od čega se na žitarice odnosi 223 tisuće hektara ili 3,7 posto više, pokazuje izvješće DZS-a sa stanjem 10. studenog 2020. godine.

24. travanj 2024 00:03