Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predstavljanje projekta eHZMO, predizborna kampanja HDZ-a, pet godina ZICER-a

09. Ožujak 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 9. ožujka:

ZAGREB - Predstavljen će biti projekt “Modernizacija IKT podrške Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – eHZMO”. Nazočnima će se uvodno obratiti ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar. Nova IT rješenja koja će se dijelom temeljiti i na primjeni umjetne inteligencije omogućit će korisnicima za veći dio usluga e-komunikaciju s HZMO-om bez potrebe fizičkog dolaska na šaltere, a konsolidacija poslovanja nakon završetka projekta omogućit će proaktivniji pristup prema korisnicima te dostupnost usluga neovisno o radnom vremenu (12 sati, Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

RIJEKA - U sklopu predizborne kampanje u HDZ-u, predsjednik stranke Andrej Plenković, zajedno s timom "Odvažno za Hrvatsku", boravit će u Primorsko-goranskoj županiji. Predstavljanje tima održat će se u Rijeci (19 sati, Zgrada Euroherca, Riva 8), a kave s članovima stranke u Delnicama i Novom Vinodolskom.

ZADAR - U sklopu predizborne kampanje u HDZ-u, druženje s članovima i predstavljanje kandidata Opcije za promjene (Kovač, Penava, Stier, Tolušić, Brkić), održat će Hotelu Kolovare (18 sati, Ulica Bože Peričića 14). Izjave medijima biti će omogućene prije početka druženja, a snimatelji i fotografi moći će snimiti početak druženja.

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti i obrazovanja bit će uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva "Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju" iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“. Ugovore za 28 projekata ukupne vrijednost 100 milijuna kuna dobitnicima će uručiti ministrica Blaženka Divjak, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić i savjetnik ministra rada i mirovinskoga sustava Vicko Mardešić (10,30 sati, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Hrvatska zaklada za znanost organizira svečano predstavljanje uspostavnih istraživačkih projekata. Program "Uspostavni istraživački projekti“ razvijen je kako bi se osiguralo podupiranje razvoja samostalnih istraživačkih karijera mladih znanstvenika i novih istraživačkih skupina koje se bave međunarodno prepoznatljivom i nacionalno relevantnom tematikom. Natječaj je koncipiran kao logičan nastavak poslijedoktorskog usavršavanja ciljajući na onaj trenutak karijere u kojem je mladi znanstvenik spreman razviti nove istraživačke teme i/ili metodologije te uspostaviti novu istraživačku grupu (10,30 sati, HAZU, Strossmayerov trg 14).

ZAGREB - Svečano obilježavanje pete godišnjice djelovanja ZICER Plavog ureda, putem kojeg se dosad educiralo više od 12 tisuća potencijalnih i aktualnih poduzetnika, a u kojem je održano i više od 750 seminara te provedeno više od 8.600 savjetovanja. Prema najavi Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), događaju će nazočiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić i direktor ZICER-a Frane Šesnić, a svoje uspješne poduzetničke priče će predstaviti i korisnici usluga ZICER Plavog ureda (11 sati, ZICER Plavi ured, Vodnikova 12).

28. travanj 2024 22:12