Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Premijer na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem...

05. Listopad 2020.
Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak 5. listopada:

NAŠICE - Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Našice i predsjedati 11. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. U zgradi Gradske uprave sastat će se (9,30 sati) s gradonačelnikom Našica Josipom Miletićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem, potom će (10 sati) otvoriti početak radova na rekonstrukciji Trga dr. Franje Tuđmana u sklopu projekta obnove kulturne baštine "Rekonstrukcija dvoraca Pejačević - Velikog i Malog (Trg dr. Franje Tuđmana 7). Po završetku 11. sjednice Savjeta koja počinje u 10,30 sati u Svečanoj dvorani, predsjednik Vlade Andrej Plenković dat će izjavu za medije, nakon koje će biti potpisani i uručeni ugovori i odluke za Slavoniju, Baranju i Srijem. Na kraju posjeta predsjednik Vlade Andrej Plenković obići će prostorije knjižnice Slovačkog centra za kulturu Našice (Braće Radića 68). 

ZAGREB - U organizaciji Mosta nezavisnih lista održati će se okrugli stol "Rad od kuće: Imamo li pravo na isključenje?" s početkom u 10,30 sati. Sudionici okruglog stola su Nataša Božić, novinarka N1 televizije; Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas Poduzetnika; Viktor Gotovac sa Katedre za radno i socijalno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata. Okrugli stol organiziran je u svjetlu očekivanog prijedloga izmjene Zakona o radu, te aktualne situacije u kojoj je zbog pandemije koronavirusa, dodatno potenciran rad od kuće, a ubrzani su i ranije započeti procesi digitalizacije i fleksibilizacije radnog mjesta i vremena. Raspravit će se problem nemogućnosti razdvajanja privatnog i poslovnog. Nakon okruglog stola održat će se s početkom u 12 sati konferencija za novinare na kojoj će sudionici okruglog stola iznijeti zaključke (10,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba Renato Petek održat će konferenciju za medije. Teme su konferencije za medije "Zagrebački holding - financijski teret Grada Zagreba" i "Započela rasprodaja odmarališta uz Jadransko more kojima upravlja Zahrebački holding d.o.o." (11 sati, Stara gradska vijećnica, prizemlje, Vjenčana dvorana II., ulica Svetih Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Na konferenciji za medije bit će riječi o analizi protupožarne sezone 2020. O tome koje su aktivnosti poduzete kako bi došlo do uspješnog provođenja protupožarne sezone i smanjenja požarne opasnosti, govoriti će sudionici konferencije: Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova; Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH; general - bojnik Krešo Tuškan, zapovjednik vojnog dijela Operativnog vatrogasnog zapovjedništva; Tomislav Kozarić, voditelj Službe za vremenske analize i prognoze i Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma. (12 sati, Ksaverska cesta 107).

RIJEKA - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod održat će konferenciju za medije na temu "Radno-pravni status prosvjetnih radnika u izolaciji i oboljelih od Covida-19". O posljedicama nastave prema A, B, i C modelu na status učitelja, smanjenju plaća, cijepljenju protiv gripe, govorit će predsjednik Sindikata Željko Stipić i Brigita Filipović Papić (11 sati, Dom sindikata „Franjo Belulović“, Krešimirova 4/II).

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u kolovozu ove godine ostao je nepromijenjen u odnosu na srpanj, dok je u odnosu na kolovoz prošle godine smanjen za 3,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 12,4 posto, i proizvodnji odjeće, za 3,3 posto.

28. travanj 2024 19:19