Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o imenovanju glavnog državnog odvjetnika, Vlada o rebalansu proračuna...

07. Svibanj 2020.
Vlada RH, Andrej Plenković i ministrifoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 7. svibnja:

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskoga sabora nastavit će u četvrtak rad raspravom o prijedlogu odluke o imenovanju Zlate Hrvoj-Šipek za glavnu državnu odvjetnicu nakon što je saborski Odbor za pravosuđe u srijedu prihvatio Vladin prijedlog za njezino imenovanje (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).  

ZAGREB -  Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4). 

ZAGREB - 33. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba održat će se online glasovanjem putem aplikativnog rješenja (9 sati). Na predloženom dnevnom redu je 19 točaka, među ostalima, i izvješće gradonačelnika Milana Bandića o poduzetim aktivnostima i mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa i ublažavanje njezinih posljedica te izvješće o posljedicama potresa i mjerama i aktivnostima koje se poduzimaju radi saniranja štete. Na dnevnom redu su i prijedlozi oporbenih gradskih zastupnika o stambenom zbrinjavanju građana pogođenih potresom te prijedlog kojim traže da gradonačelnik podnese izvješće o razmjerima oštećenja na zgradama koje su posljedica potresa. 

 

ZAGREB - Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba i predsjednica Kluba gradskih zastupnika "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti" i "Zelene liste" Ana Stavljenić-Rukavina održat će konferenciju za medije na temu "Inicijativa predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba upućena zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba" (8 sati, ispred Stare gradske vijećnice, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Klub gradskih zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske, Klub gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika, Klub zastupnika lijevog bloka, Klub gradskih zastupnika Hrvatske socijalno - liberalne stranke i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija i Klub nezavisnih zastupnika održat će zajedničku konferenciju za medije na temu: 33. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (8,30 sati, Markov trg).

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posvetit će nove križeve koji će biti postavljeni na tornjeve Zagrebačke katedrale, od kojih je južni toranj urušen u razornom potresu 22. ožujka, a sjeverni je zbog oštećenja morao biti skinut u istoj visini urušenoga južnog tornja i spušten na zemlju. Novi križevi bit će izloženi ispred katedrale u 11 sati, a kardinal Bozanić posvetit će ih u 12 sati.

VARAŽDIN - Konferencija za medije o najavljenom početku nastave 11. svibnja. Uz domaćina, župana Varaždinske županije Radimira Čačića, na konferenciji će župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Međimurske županije Matija Posavec i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs govoriti o (ne)mogućnosti povratka u škole učenika nižih razreda osnovne škole u ponedjeljak, 11. svibnja (10 sati, Atrij Županijske palače, Franjevački trg 7). 

ZAGREB - Vlada bi prema najavama trebala utvrditi prijedlog rebalansa državnog proračuna za 2020. godinu. Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će rashodna strana proračuna ostati ista, ali da će svi resori biti izloženi uštedama pri čemu se to najmanje odnosi na ministarstva zdravstva i rada.

ZAGREB - Nacionalno vijeće za uvođenje eura održat će svoju petu sjednicu, kojom će predsjedati premijer Andrej Plenković. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice nakon koje su predviđene izjave za medije (14,30 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica).

29. travanj 2024 03:07