Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o Zakonu o kemikalijama, sindikati o BDP-u, ‘Zazvoni za ravnopravnost spolova‘...

06. Ožujak 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 6. ožujka:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o kemikalijama zbog usklađivanja s novim propisima iz područja kemikalija usvojenima na razini Europske unije. Predložene izmjene se, među ostalima, odnose na izdavanje odobrenja za obavljanje djelatnosti s opasnim kemikalijama i inspekcijskim ovlastima.

SISAK/VELIKA GORICA - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Sisku će predstaviti tim "Odvažno za Hrvatsku" (14,30 sati, hotel Panonija, Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 21) te u u 17,30 sati u Velikoj Gorici (Pučko otvoreno učilište, Zagrebačka ulica 37).

TOPUSKO - Ministarstvo hrvatskih branitelja organizira Konvenciju zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (11 sati, prostor Top Terma Topusko, Trg bana  Jelačića 16). Razgovarat će se o aktualnostima zadružnog poduzetništva i djelovanja braniteljskih zadruga i predstaviti sporazumi o suradnji koje je Ministarstvo sklopilo za poticanje rada zadruga. Konvenciji će nazočiti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat koji će zajedno s predstavnicima lokalne vlasti prije konvencije odat počast poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kod Spomen-obilježja ispred Općine Topusko (10 sati).

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Konferencija za medije Matice hrvatskih sindikata na temu "Komentar na rast BDP-a u 2019. i izazove koji nas očekuju" (12 sati, poslovna zgrada Hypatia, Ulica Florijana Andrašeca 18a). Na konferenciji će govoriti predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić te makroekonomist Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Matija Kroflin.    

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Napredak žena.Napredak ekonomije.Ostvari potencijal" (8,30 sati, Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radća 3). Na konferenciji u svjetlu predsjedanja Hrvatske Vijećem EU u fokusu će biti položaj žena u politici a u panelu žene u diplomaciji sudjelovat će saborske zastupnice Željka Josić, Irean Petrijevčanin Vuksanović, Marijana Petir, Vera Tadić iz Hrvatskog diplomatskog kluba te zastupnica austrijske Narodne stranke u Općinskom vijeću Salzburga Delfa Kosić. O svojim iskustvima iz Kanade i Hrvatske i europske politike govorit će zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić.    

ZAGREB - Zagrebačka burza i ove se godine pridružuje globalnom događanju "Ring the Bell for Gender Equality!", u sklopu kojeg burze diljem svijeta simboličkim zvukom zvona označavaju početak trgovanja u povodu Međunarodnog dana žena. Tradicionalni događaj "Zazvoni za ravnopravnost spolova!" organiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i Zagrebačka burza, a uz čelnice HUP-a i Burze te veleposlanika Kanade u Hrvatskoj Alana Bowmana najavljen je i dolazak predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića (9 sati, Zagrebačka burza, Ulica Ivana Lučića 2a/22).

ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sastat će se s njemačkom ministricom za hranu i poljoprivredu Juliom Klöckner, a glavne teme razgovora bit će novi paket Zajedničke poljoprivredne politike te prioriteti hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Ministrice Vučković i Klöckner bit će na raspolaganju za izjave za novinare poslije sastanka u Ministarstvu poljoprivrede (9,30 sati, Staklena dvorana Ministarstva poljoprivrede, Ul. grada Vukovara 78).

ZAGREB - Javna rasprava "Zajednička poljoprivredna politika u okviru Europskog zelenog plana" u organizaciji Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), a u suradnji s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Ministarstvom poljoprivrede (10 sati, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4).

28. travanj 2024 07:15