Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o Zakonu o odvjetništvu, GSV o utjecaju epidemije na gospodarstvo...

27. Ožujak 2020.
korona kriza
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 27. ožujka:

ZAGREB - Hrvatski sabor, koji nakon nedjeljnoga potresa i oštećenja koja je pretrpjela njegova zgrada zasjeda u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj, u petak će raspraviti samo jednu točku - izmjene Zakona o odvjetništvu. Izmjenama, koja je predložila Vlada, daje se mogućnost odvjetnicima iz država članica Europske unije da unutar podružnica u Hrvatskoj mogu pružati pravne usluge i usluge savjetovanja o hrvatskom pravu (9:30 sati, Inina zgrada, Šubićeva 29). 

ZAGREB - Tematska sjednica Gospodarsko-socijalnoga vijeća (GSV) (13 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske Bratske Zajednice 4). Tema sjednice je uspostava socijalnoga dijaloga zbog razmjene mišljenja među socijalnim partnerima oko utjecaja epidemije koronavirusa (COVID 19) na gospodarsku situaciju u Hrvatskoj s naglaskom na mjere pomoći hrvatskom gospodarstvu u očuvanju radnih mjesta i gospodarske aktivnosti. Sjednici će, osim članova članova GSV-a odnosno predstavnika Vlade, sindikata i poslodavaca, nazočiti i svi ministri gospodarskih resora. Nakon sjednice predviđene su izjave za medije.

ZAGREB - Konferencija za medije SDP-a na kojoj će biti predstavljen paket zakona za gospodarstvo pogođeno posljedicama koronavirusa. O toj temi govorit će predsjednik SDP-a Davor Bernardić i predsjednik Savjeta za gospodarstvo Josip Tica. Tijekom konferencije primjenjivat će se sve mjere koje je propisao Stožer civilne zaštite za suzbijanje širenja Covida-19. Konferenciju će se moći pratiti i na službenoj Facebook stranici i Youtube kanalu SDP-a.eo (10:30 sati, središnjica stranke, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) se putem svojih profila na društvenim mrežama uključila u globalnu kampanju za prikupljanje milijun dolara za obnovu zagrebačkih bolnica oštećenih u potresu 22. ožujka, a koju su pokrenuli iz globalne grupacije ACTAI, izvijestili su iz HTZ-a.

03. svibanj 2024 15:56