Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sindikati o Mirovinskoj reformi, kardinal Puljić o položaju Hrvata u BiH, Korejsko-hrvatski poslovni forum...

24. Rujan 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 24. rujna:

ZAGREB - Europska konfederacija sindikata (ETUC) i njene hrvatske članice Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), organiziraju konferenciju za novinare na temu: "Mirovinska reforma u Hrvatskoj i Europi - Sindikalni zahtjevi za uključive, učinkovite i adekvatne mirovine za sve, te ETUC-ova podrška inicijativi 67 je previše". O temi će govoriti glavni tajnik ETUC-a Luca Visentini, konfederalna tajnica ETUC-a Liina Carr, predsjednik SSSH Mladen Novosel i predsjednik NHS-a Krešimir Sever. Konferencija za novinare održat će u sklopu dvodnevne europske konferencije ETUC-a "SociAll – socijalna zaštita za sve" na visokoj razini o socijalnoj sigurnosti koja će okupiti predstavnike sindikata, stručnjake i ustanove, kako na nacionalnoj tako i na europskoj razini. Sudionici će se fokusirati na europske izazove u odnosu na primjerenost mirovina, s naglaskom na referentne okvire EU-a i trendove nedavnih reformi mirovinskog sustava, te na osmišljavanje sustava i mogućnosti financijske politike u ostvarivanju učinkovitih i adekvatnih mirovina za sve (10,45 sati, Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, dvorana Stradun 3).

ZAGREB - Klub zastupnika HSS-a i Demokrata održat će konferenciju za medije na temu: "Hrvatska srlja u populizam i desničarenje". Na konferenciji će govoriti zastupnik Mirando Mrsić te Bojana Hribljan, Davor Dobrović, Aleksandar Horvat, Spomenka Avberšek, Matija Ladić, Saša Rakić i Bartol Šimunić (12 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš održat će konferenciju za medije o financijskom stanju Fonda i pritiscima kojima je institucija u posljednje vrijeme izložena (10 sati, prostorije Fonda na 20-om katu, Radnička cesta 80).

VINKOVCI - Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pohodit će sa svojim suradnicima Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju. U Vinkovcima će se sastati s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem (11 sati, Glagoljaška 27a, Ured župana, II. kat). Kardinala Puljića će u Uredu gradonačelnika Vinkovaca primiti i gradonačelnik Ivan Bosančić (12 sati). Prije toga susreta kardinal će posjetiti i dvije obiteljske vinkovačke tvrtke. Iz Vukovara će otići u Osječko-baranjsku županiju gdje je predviđen posjet tvrtki Saponia d.d. Osijek i susret s predsjednikom uprave Damirom Skenderom. U sjedištu Osječko-baranjske županije kardinala Puljića će primiti župan Ivan Anušić na čiji poziv kardinal dolazi u Osijek. Nakon sastanka sa županom kardinal Puljić će u velikoj vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije održati tribinu o položaju Hrvata u BiH, te se susresti sa gradonačelnicima i načelnicima, lokalnim gospodarstvenicima te vijećnicima Županijske skupštine. Nakon tribine kardinal Puljić predvoditi će misu u crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Osijeku.

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana ljekarnika, 25. rujna, Sekcija za javno ljekarništvo Hrvatskog farmaceutskog društva održat će konferenciju za novinare "Sigurni i učinkoviti lijekovi za sve!" (12 sati, dvorana Hrvatskog farmaceutskog društva, Masarykova 2/II).

ZAGREB - Treća međunarodna konferencija "Može li hrvatski turizam 365?" predstavit će niz rješenja i ideja te primjere dobre prakse iz svijeta kako ostvariti cjelogodišnji turizam uz nove tehnologije i kreativnost. O tome će, kao i turističkim trendovima na konferenciji govoriti brojni domaći i strani turistički profesionalci te drugi stručnjaci. (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Korejsko-hrvatski poslovni forum 2019. održat će se u Zagrebu u organizaciji Veleposlanstva Republike Koreje i uz podršku Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HGK, Narodnih novina, Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba i Korejskog poslovnog centra Zagreb.(9,30 sati, Hotel Esplanade, Ul. Antuna Mihanovića 1)

29. travanj 2024 00:33