Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Stručnog savjeta za obnovu, Skupština Zagreba o Fondu za obnovu...

27. Listopad 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 27. listopada:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je sjednicu Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima Klubova zastupnika na temu "Dogovor o načinu rada Hrvatskoga sabora u predstojećem razdoblju" (11 sati, Hrvatski sabor, Dvorana Ante Starčević, Trg Svetog Marka 6)

ZAGREB - Druga sjednica Stručnog savjeta za obnovu na kojoj će sudjelovati predsjednik Stručnog savjeta, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, te ostali članovi, istaknuti stručnjaci u svojoj struci. Vlada je osnovala Stručni savjet za obnovu koji će obavljati savjetodavne i po potrebi druge poslove vezane uz stručna pitanja u provedbi Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Savjet je osnovan temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom koji je Hrvatski sabor donio 11. rujna. Novinarske i foto ekipe moći će snimiti uvodne kadrove, a izjave za medije predviđene su nakon sjednice (14 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Gradska skupština Grada Zagreba održat će 37. sjednicu, a na dnevnom je redu, uz ostalo, prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora između Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Krapinsko - zagorske županije i Zagrebačke županije o osnivanju Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko - zagorske županije i Zagrebačke županije (9 sati, Stara gradska vijećnica, prizemlje, Sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare Mosta na kojoj će predsjednik Mosta Božo Petrov predstaviti povjerenika Mosta za grad Zagreb. Povjereniku će biti povjerena izgradnja strukturalno i organizacijski jakog Mosta u Zagrebu.  Povjerenik će predstaviti članove izbornog stožera i ljude koji će mu pomagati (10 sati, prostorije Mosta, Draškovićeva 23).

ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s tvrtkom za savjetovanje Apsolon organizira online panel raspravu "SMARTMED - izazovi i prilike za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj". Rasprave će biti podijeljene u četiri teme - održivost, suradnja i participacija, ljudski kapital te tehnologije i IT (9,30 sati, online, internet).

25. travanj 2024 03:08