Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Vlade, predstavljanje Projekta Centar za integraciju...

09. Srpanj 2020.
Vlada RH, Tomo Medved, Gordan Grlić Radman, Davor Božinović, damir Krstičević, Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 9. srpnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12 sati, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Sastanak s predstavnicima manjina u Banskim dvorima (14 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavljena će biti 34. sjednica zagrebačke Gradske skupštine (9 sati, Paviljon 7 Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15)

ZAGREB - Povodom 71. obljetnice dolaska prve skupine kažnjenika na Goli otok, u izdanju Documente - Centra za suočavanje s prošlošću i regionalnog ureda Zaklade Friedrich Ebert predstavljen će biti kratki vodič kroz povijest Golog otoka. Autori vodiča su Martin Previšić s Odsjeka za povijest zagrebačkog Filozofskog fakulteta, Boris Stamenić, koordinator programskog područja Kultura sjećanja u Documenti i Vlade Bralić, doktorand na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu. Panel diskusija će se uživo moći pratiti na web stranici www.fes.hr odnosno na Facebook stranici Friedrich-Ebert-Stiftung Zagreb (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sudjelovat će na konferenciji za novinare na kojoj će se predstaviti Projekt Centar za integraciju. Projektom se želi poboljšati perspektiva socijalnog uključivanja za žrtve obiteljskog nasilja, beskućnike i ovisnike, integrirajući kapacitete ključnih dionika i transfer znanja i usluga u četiri županije: Krapinsko-zagorsku, Karlovačku, Osječko-baranjsku i Šibensko-kninsku. Grad Zagreb provodi projekt u suradnji s Domom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja "Duga–Zagreb“, Domom nade – udrugom za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama i Psihijatrijskom bolnicom "Sveti Ivan”. (12,30 sati, zgrada Gradske uprave, dvorana 272, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB - Nepravomoćna presuda bivšoj ravnateljici Porezne uprave i saborskoj zastupnici SDP-a Nadi Čavlović Smiljanec, optuženoj za trgovanje utjecajem, bit će objavljena na zagrebačkom Županijskom sudu. Pored Čavlović Smiljanec, za prolongiranje naplate poreznog duga optuženi su i bivša šefica osječke Porezne uprave Ružica Kovačević i osječki poduzetnik Željko Biloš (13 sati, zgrada Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, Ilica 207).

ZAGREB - Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost, trodnevnim će programom, od 9. do 11. srpnja, manifestacijom Tesla&friends 2020. odati počast nacionalnom velikanu, poznatom izumitelju i znanstveniku, Nikoli Tesli. Manifestacijom će se obilježiti 164. obljetnica njegova rođenja i sedmi Dani Nikole Tesle - dani znanosti, inovacija i tehnologija. Program će početi okruglim stolom "Inovacije – od ideje do realizacije“ i otvorenjem izložbe '30 genija' u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. (11 sati, Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18). Tijekom večeri, od 21 sat predviđena je projekcija lika Nkole Tesle na Fontanama Sveučilišne livade u ulici Hrvatske Bratske Zajednice.

ZAGREB - Hrvatska je u 2019. smanjila ulov i uzgoj morske ribe i drugih morskih organizama u odnosu na godinu ranije za 6,3 posto, smanjen je i broj ribara, a vrijednost ribarstva je pala za 3,1 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku. Statističari objašnjavaju kako je na taj pad vrijednosti utjecao pad vrijednosti morskog ribarstva, za 3,5 posto, kod kojeg je zabilježen pad prodanih količina.

25. travanj 2024 02:02