Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednice Sabora i Vlade, konferencija Izazov Promjene...

24. Listopad 2019.
Vlada RH, sjednica vlade, predsjednik vlade, ministri, Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 24. listopada:

ZAGREB - Nastavak 14. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg. sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o izmjenama dva zakonska prijedloga,  o cestama i o poštanskim uslugama,  a raspravit će i izvješće o poslovanju slobodnih zona u 2018. godini. Izmjenama Zakona o cestama on se usklađuje sa Zakonom o sustavu državne uprave kojim se pojedini  poslovi iz nadležnosti ureda državne uprave povjeravaju tijelima županija, dok se izmjenama zakona o poštanskim uslugama zakonodavstvo Hrvatske usklađuje sa zakonodavstvom Europske unije.

ZAGREB - Sjednica Vlade na čijem su dnevnom redu, uz ostalo, nacrti prijedloga izmjena Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku. Na dnevnom redu je i nacrt izmjena Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu (10 sati, Banski dvori, Trg. sv. Marka 2).

SPLIT - Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt "Regionalni transfuzijski centar KBC Split" vrijedan više od 54,3 milijuna kuna. Na potpisivanju Ugovora sudjelovat će i ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje te ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović (17 sati, Spinčićeva ulica 1).

ZAGREB - Predstavljanje aktivnosti i ciljeva programa "Prevencija raka vrata maternice i drugih bolesti uzrokovanih HPV-om". Govorit će načelnik Sektora za zajedničke poslove i programe Ministarstva znanosti i obrazovanja Darko Tot, predsjednica Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om i drugih spolno prenosivih bolesti Mirna Šitum, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Vjekoslav Jeleč i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (11,30 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama održat će konferenciju za novinare o štrajku u osnovnim i srednjim školama i daljnjem tijeku štrajka (12 sati, Ulica Florijana Andrašeca 18a, zgrada Hypatia, dvorana Andromeda).

ZAGREB - Čelnici Sindikata znanosti i visokog obrazovanja održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o štrajku u sustavu znanosti i visokog obrazovanja (12,30 sati, Ulica Florijana Andrašeca 18a, zgrada Hypatia, dvorana Andromeda).

ZAGREB - Predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske održat će prosvjedno uručivanje otvorenog pisma Vladi Republike Hrvatske (9,30 sati, Trg sv. Marka 2).

ROVINJ - Konferencija Izazov promjene, koju zajednički organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) i Zagrebačka burza (ZSE). Prema najavi organizatora, konferenciji će se uvodno obratiti potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, a predviđena su i predavanja predsjednika Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigmana i guvernera HNB-a Borisa Vujčića. Najavljeno je i gostovanje bivšeg estonskog premijera Taavija Roivasa koji će govoriti o projektu e-Estonia, a između ostalog, održat će se i panel o budućnosti hrvatskog mirovinskog sustava (9:30 sati, Hotel Lone, Ulica Luje Adamovića 31).

20. travanj 2024 02:11