Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednice Sabora i Vlade, konferencija o dodjeli bespovratnih sredstava za obnovu...

28. Siječanj 2021.
Hrvatski saborfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 28. siječnja:

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora, šesta po redu, nastavlja se u četvrtak (u 9.30, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (12 sati, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4). Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te aktualnom stanju vezanom za potres, na dnevnom redu sjednice je i donošenje odluke o usvajanju „Programa dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije“. Na dnevnom redu sjednice su i izmjene Zakona o prosvjetnoj inspekciji te izmjene i dopune Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

ZAGREB - Konferencija za medije u povodu objave poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za obnovu nakon razornog potresa koji je pogodio Grad Zagreb te područja Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije (11 sati, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4). Govorit će ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić.

ZAGREB - Predsjedništvo SDP-a održat će online sjednicu nakon koje će predsjednik stranke Peđa Grbin biti dostupan za izjave ispred središnjice na Iblerovom trgu (u 17 sati, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka i Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizatori su online konferencije "Digitalna transformacija i zaštita osobnih podataka u doba pandemije". Na konferenciji će, kako je najavljeno, sudjelovati Europski nadzornik za zaštitu podataka Wojciech Wiewiórowski, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i drugi. Konferencija počinje u 10 sati, a izjave su u 9,45 ispred Kristalne dvorane hotela Westin - zapadni bočni ulaz. Konferenciju se može pratiti online na adresi https://youtu.be/i_rmxGpcFxA.

SISAK - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetit će Sisačko-moslavačku županiju, gdje će s predstavnicima županija pogođenih potresom te regionalnim razvojnim agencijama i lokalnim akcijskim grupama održati radni sastanak na temu aktivnosti Ministarstva poljoprivrede na potresom pogođenim područjima i daljnjim planovima pomoći poljoprivrednicima, a potom posjetiti lokalne OPG-ove. Izjave za medije predviđene su poslije sastanka, u 17,30 sati na adresi Ulica Ivana Fistrovića 1B, Sisak (Strukovna škola).

25. travanj 2024 10:08