Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Škoro, Vukovac, Dobrović i V. Marić zajedno na izborima, Pametno i Fokus predstavljaju koalicijske partnere...

02. Lipanj 2020.
Miroslav Škoro
Najavljujemo najavžnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 2. lipnja:

SLUNJ - U Slunju će biti potpisani ugovori izgradnje vodoopskrbnih sustava na području Karlovačke i Sisačko - moslavačke županije (14 sati, Pučko otvoreno učilište, Trg dr. Franje Tuđmana 9). Potpisat će se šest ugovora koji obuhvaćaju Slunj, Cetingrad, Topusko, Jasenovac i Generalski Stol. Ukupna vrijednost projekata iznosi 43,72 milijuna kuna bez PDV-a, a Hrvatske vode su u 2020. osigurale 14,93 milijuna kuna za izgradnju tih vodoopskrbnih sustava. Ugovore će potpisati generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i predstavnici javnih isporučitelja vodnih usluga. Na potpisivanju će sudjelovati predsjednik Vlade Andrej Plenković, a potom će obići lokacije iz projekta "Vodene tajne Slunja". Bit će tu i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te župani karlovački i sisačko-moslavački Damir Jelić i Ivo Žinić, gradonačelnik Slunja Jure Katić i drugi. 

ZAGREB - Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. - Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) potpisat će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zajedno s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem te generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem. Na potpisivanju ugovora u MUP-u bit će i pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić te će izvijestiti javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i radu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (11 sati, MUP, Ulica grada Vukovara 33). Zajednička izjava za medije predviđena je u 11,15 sati, nakon potpisivanje Ugovora. Mediji na portu MUP-a trebaju doći do 10,40 sati).

ZAGREB - Protupožarnu sezonu 2020. najavit će na konferenciji za novinare predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih šuma i Državnog hidrometeorološkog zavoda (10 sati, Ured Hrvatske vatrogasne zajednice, Selska cesta 90 a).

PULA - Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić održat će u Puli konferenciju za novinare na temu "Parlamentarni izbori 2020. godine". Bit će tu i   predsjednik Glavnog odbora SDP-a i koordinator za 8. izbornu jedinicu Erik Fabijanić, gradonačelnik Umaga i predsjednik ŽO SDP-a Istre Vili Bassanese, predsjednica GO SDP-a Pule Sanja Radolović te zastupnica u Europskom parlamentu Romana Jerković (12,30 sati, Narodni trg, kod ribarnice).

ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, saborski zastupnik Slaven Dobrović, vijećnica u Skupštini Brodsko-posavske županije Ružica Vukovac i vijećnik u Gradskoj četvrti Maksimir-Zagreb Vlado Marić najavit će zajednički izlazak na predstojeće parlamentarne izbore (11 sati, Hotel International, dvorana Mediteran, Miramarska 24. Dolazak je potrebno potvrditi na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

ZAGREB - Stranke Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad održat će konferenciju za novinare ispred ulaza u HDZ, a u povodu najnovijeg slučaja korupcije u upravljanju obnovljivim izvorima energije i prirodnim resursima (9,30 sati, ispred ulaza u sjedište HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4). Na konferenciji će o važnosti transparentnog, pravednog i demokratskog upravljanja sektorom energetike u zelenoj transformaciji govoriti Tomislav Tomašević i Danijela Dolenec (Možemo!/Zagreb je naš!) te Zorislav Antun Petrović (ORaH).

ZAGREB - Stranke Pametno i Fokus predstavit će na konferenciji za novinare nove koalicijske partnere za predstojeće parlamentarne izbore. Na konferenciji će biti i predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, predsjednik Fokus-a Davor Nađi, predsjednica Nezavisne liste Zagreb Marijana Sumpor i nezavisni kandidat Davor Huić, predsjednik udruge '"Lipa" (10,10 sati, Kamaufova 9). 

KARLOVAC - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetit će karlovačku tvrtku HS Produkt. Uz kratku prezentaciju, predsjednik će i obići proizvodne pogone te tvrtke (11 sati, Mirka Bogovića 7).

ZAGREB - Proizvođač kabela Elka pustit će u rad novu proizvodnu liniju, vrijednu 15 milijuna kuna. Elka ostvaruje godišnji prihod od 450 milijuna kuna, zapošljava 220 djelatnika i najveći je proizvođač kabela u regiji. Tvrtka 85 posto prihoda ostvaruje u izvozu. Novu proizvodnu liniju, kako je najavljeno, u rad će pustiti premijer Andrej Plenković (11,15 sati, Elka, Koledovčina 1).

PULA/BALE - Ministra turizma Gari Cappelli posjetit će Pulu i u pulskoj Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu potpisati ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli (11,00 sati, izjave u 11,30 sati). Ministar će u Balama posjetiti nedavno dovršenu turističku investiciju na Villi Noble, kao i Meneghetti Wine Hotel & Winery.

19. travanj 2024 17:35