Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada na sjednici o novom paketu mjera za pomoć gospodarstvu...

02. Travanj 2020.
Sjednica Hrvatskog sabora u Šubićevojfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 2. travnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj će Vlada usvojiti travanjski paket mjera za pomoć gospodarstvu za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Neke od točaka koje su na dnevnom redu otvorenoga dijela sjednice Vlade su i informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus u Republici Hrvatskoj, te o aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (10 sati, zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice - NSK, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Nastavak 16. sjednice Hrvatskoga sabora raspravom o tri točke dnevnog reda - dva ugovora između Hrvatske i SAD-a, te o konačnom tekstu izmjena Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija. Izmjenama zakona o profesijama u hrvatsko zakonodavstvo prenosi se direktiva EU-a radi sprečavanja neopravdanih ograničenja pristupu obavljanja reguliranih profesija. Potvrđivanjem ugovora između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država unaprijedit će se međusobna suradnja u području uzajamne pravne pomoći zbog jačanja mehanizama borbe protiv organiziranoga kriminala i korupcije, te suradnja u području izručenja (9.30 sati, zgrada Ine, Šubićeva 29).

ZAGREB - Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras dat će izjavu za medije vezano za sudjelovanje Grada Zagreba u obnovi nakon potresa, prioritete financiranja te o novom zakonu o obnovi područja pogođena potresom. Marasova izjava potaknuta je izjavama predstavnika Vlade da gradska uprava očito ne želi sudjelovati u obnovi te da prebacuje odgovornosti na same građane koji nisu, po riječima gradonačelnika, obnavljali svoje kuće i zgrade, kao i time da Grad Zagreb nije ponudio ni jedan stan u svojem vlasništvu za smještaj građana čija je sva imovina stradala u potresu i ne želi nikakve svoje resurse staviti na raspolaganje građanima (9,30 sati, ispred zgrade Gradskoga poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1).

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktorica vukovarske Turističke zajednice Marina Sekulić održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti turističke podatke za 2019. godinu (10 sati, ispred Radničkoga doma).

KRAPINA - Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut posjetiti će Krapinu (10 sati gradski Crveni križ, Frana Galovića 7a). Plan je obići i karantenu za vozače kamiona, pučanstvo sa starim i nemoćnima, Odjel za psihosocijalnu podršku te oboljele od koronavirusa koji se nalaze na liječenju, a koje obilaze volonteri Crvenog križa poštujući sve sigurnosne standarde.

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u veljači ove godine bio je veći za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na veljaču prošle godine smanjen za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u veljači u odnosu na siječanj, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 1,3 posto, u proizvodnji pića. Istodobno je najviše pao broj zaposlenih u proizvodnji strojeva i uređaja te proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 1,5 posto.

14. travanj 2024 19:56