Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada o mjerama pomoći gospodarstvu

17. Ožujak 2020.
Zdravko Marić i Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 17. ožujka:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (15 sati, Trg sv. Marka 2). Dnevni red sjednice Vlada će objaviti tijekom dana. Iz Ministarstva gospodarstva najavljeno je da su reprogrami i moratoriji na kredite, odobrenje novih kredita za likvidnost i garancija u okviru garantnog fonda osiguranja izvoza, neke su od prvih deset mjera pomoći gospodarstvu za borbu protiv šteta zbog koronavirusa. Te mjere iz resora Ministarstva gospodarstva trebale bi biti utvrđene na sjednici Vlade, a dolaze nakon odluke kojom se sprječava rast cijena ključnih proizvoda za opskrbu hrvatskog tržišta i izvoz onih proizvoda za koje se u Hrvatskoj pojavi mogućnost nestašice.

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba nezavisnih zastupnika (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5). Teme konferencije za medije bit će iduća sjednica zagrebačke Gradske skupštine Grada Zagreba te mjere i prevencije epidemije koronavirusa.

ZAGREB - Hrvatske zračne luke u siječnju su ukupno zabilježile blagi porast broja putnika od 0,4 posto u odnosu na siječanj 2019., no od njih devet tek ih je tri imalo poraste, dok su ostale u velikim minusima, a statistički podaci sa njihovih web stranica pokazuju da se sličan trend nastavio i u veljači.

27. travanj 2024 15:45