Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada o pitanju povjerenja ministrici Divjak, predsjednički kandidati na predizbornim skupovima....

18. Prosinac 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 18. prosinca:

ZAGREB - Vlada će se na sjednici očitovati o prijedlogu 31 saborskog zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak. Na sjednici će se naći i prijedlog prijedlog Cro kartice, kao poticaja domaćim turistima za putovanja po Hrvatskoj. Cro kartica će pridonijeti povećanju prometa i produljenju turističke sezone, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli, izražavajući zadovoljstvo što će se taj projekt naći pred Vladom (9,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Bolnica KBC Zagreb akreditirana je za primjenu CAR-T terapije za liječenje najučestalijeg zloćudnog oboljenja kod djece - akutne limfoblastične leukemije te difuznog B velikostaničnog limfoma kod odraslih. Pacijenti kojima je dosad jedina nada za izlječenje tih bolesti bio odlazak u neki od inozemnih bolničkih centara od početka iduće godine moći će se liječiti u KBC-u Zagreb. Povodom akreditiranja KBC-a Zagreb, a kako bi se pobliže predstavio značaj tog projekta za unaprjeđenje ishoda liječenja onkoloških bolesti održat će se konferencija za medije na kojoj će, uz ostale, prisustvovati državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić (11 sati, Edukacijski centar Istok, dvorana IV KBC Zagreb, Kišpatićeva ulica 12). 

ZAGREB - Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja održat će konferenciju za medije na temu "Nezakonitosti u postupku osnivanja Fakulteta hrvatskih studija". Uz ostale, konferenciji za medije nazočit će glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić i predsjednica Regionalnog vijeća Zagreb Vesnica Garašić (11,30 sati, poslovna zgrada Hypatia, 1. kat, dvorana Andromeda, Florijana Andrašeca 18a). 

ZAGREB - Potpisivanje ugovora za dugoročno zaduživanje i davanje jamstva za dugoročni kredit za financiranje projekta izgradnje Žičare Sljeme i garaže između Grada Zagreba te OTP Banke, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke. Vrijednost Ugovora je 537 milijuna kuna, a rok otplate kredita je 15 godina uz povoljne uvjete financiranja. Ugovor će potpisati gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici banaka (10 sati, zgrada Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372). 

ZAPREŠIĆ - Proslava proglašenja novoga zaštićenog područja u Zagrebačkoj županiji "Parka oko dvorca Lužnica" i proslava prvog desetljeća rada Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije na kojoj će, među ostalim, biti ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Skupštine te županije Mato Čičak. Park je oblikovan u engleskom parkovnom stilu uz utjecaj francuskog kasnobaroknog vrta s oblikovanim živim ogradama uz koloritne cvjetne gredice. Dvorac Lužnica izgrađen je u drugoj polovici 18. stoljeća i primjer je višekrilnog otvorenog dvorca, te ima status spomenika kulture prve kategorije (13 sati, dvorac Lužnica, Lužnički odvojak 3). 

ZAGREB - Uprava Končar - Elektroindustrije na druženju s novinarima će izvijestiti o poslovnim aktivnostima u 2019. godini, planovima za 2020., te ostalim aktualnim pitanjima (10 sati, Končar EI, Fallerovo šetalište 22).

PREDSJEDNIČKI IZBORI

SVETI PETAR U ŠUMI - Kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar-Kitarović družit će se sa članovima, simpatizerima i građanima (12,45 sati, Glavni trg, Sv. Petar u Šumi 1), a kasnije će se sastati s udrugom "Blokirani" (13,10 sati, OPG Franjul, Dolinci 229a) te će dati izjavu za medije. 

GOSPIĆ - Kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar-Kitarović održat će predizborni skup u Gospiću (17 sati, Kino Korzo, Dr. Franje Tuđmana 12). 

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održat će konferenciju za medije na temu nadolazećih izbora za predsjednika Republike Hrvatske (11 sati, središnji ured stranke, Iblerov trg 9). 

ZADAR - Predsjednički kandidat Zoran Milanović održat će predizborni skup u Zadru (17, Hotel Kolovare, Bože Peričića 14).

ZAGREB - Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović dat će izjavu za medije na temu sekularnosti (11,30 sati, ispred Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12A). 

VUKOVAR - Predizborni skup kandidata za predsjednika Republike Hrvatske Miroslava Škore u Vukovaru (18 sati, Ružičkina kuća, Strossmayerova 25).

24. travanj 2024 09:30