Hrvatska
StoryEditor

Direktor Supernova Grupe otkriva kada se otvara obnovljeni Centar Kaptol

11. Kolovoz 2020.
Markus Pinggera

Supernova grupa u jesen prošle godine počela je s revitalizacijom Centra Kaptol u koju je uložila 15 milijuna eura. U međuvremenu dogodio se izboj pandemije koronavirusa i za centar Zagreba prilično razorni potres. Provjerili smo stoga kako teku radovi.

- Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji Centra Kaptol su u tijeku i u skladu s planiranim rokovima te nismo imali zastoje u radu zbog koronakrize i potresa - kažu iz austrijske Supernova grupe koja je u prosincu otvorila obnovljeni Branimir mingle mall u čiji je redizajn uloženo pet milijuna eura. 

Dodaju da do kraja ove godine planiraju završiti sve zajedničke unutarnje i vanjske površine te pripremiti poslovne prostore za daljnju izgradnju i opremanje zakupnicima, a do proljeća 2021. bi centar trebao biti rekonstruiran u potpunosti.

- I dalje smo u planiranim terminima, no naši planovi, naravno, ovise i o planovima zakupaca te njihovim mogućnostima prilagodbe trenutnoj situaciji. Pratimo situaciju na tržištu te ćemo postupiti u skladu s uvjetima koji će nam omogućiti otvaranje Centra Kaptol u punom sjaju - odgovara Markus Pinggera, direktor Supernova Grupe, koja je u vlasništvu niza trgovačkih centara diljem Hrvatske. U Zagrebu ih ima nekoliko, a među njima su Supernova Buzin, Garden Mall, Branimir mingle mall, Centar Cvjetni i Centar Kaptol.

image
foto

Budući da je koronakriza na neko vrijeme zatvorila trgovačke centre i dovela vlasnike neprehrambenih trgovina u nepovoljnu poziciju, zanimalo nas je kako se to odrazilo na njihove trgovačke centre.

- U Supernova grupi primjećujemo oporavak tržišta, kako kroz porast prihoda naših trgovačkih centara tako i kroz veći broj posjetitelja u našim centrima. U našim centrima nije došlo do zatvaranja objekata, naprotiv, u lipnju smo otvorili novi trgovački centar - retail park Supernova Požega. Ukupna vrijednost te investicije je 16 milijuna eura te je otvoreno 17 novih trgovina, a svoja vrata premijerno otvara novi brand na hrvatskom tržištu, talijanski malopradajni trgovački lanac Eurospin - rekao je Pinggera.

Tijekom trajanja radova Centar Kaptol nije zatvoren. Uz garažu i urede, za vrijeme rekonstrukcije otvoreni su i ugostiteljski objekti, trgovine i brojni drugi lokali. 

16. travanj 2024 17:04