Hrvatska
StoryEditor

Erste banka prelazi na Visa debitne kartice, svi klijenti će dobiti nove kartice

27. Siječanj 2020.

Erste banka donijela je odluku o proširenju poslovne suradnje s tvrtkom Visa Europe te migraciji kompletnog portfelja debitnih kartica vezanih uz tekuće i poslovne račune, na proizvode te tvrtke. Zamjena postojećih Maestro i MasterCard debitnih kartica novim Visa debitnim karticama odvijat će se u tri faze tijekom sljedećih šest mjeseci, a do kraja srpnja 2020. godine svi klijenti Erste banke imat će nove kartice. Zamijenjene kartice izdavat će se bez naknade, a za potvrde transakcija na prodajnim mjestima i bankomatima klijenti će koristiti svoj postojeći PIN.

Uz zadržavanje svih postojećih funkcionalnosti, klijentima će novom debitnom karticom biti omogućena veća prihvaćenost na internetskim prodajnim mjestima, korištenje većeg broja prodajnih mjesta koja prihvaćaju te kartice, kao i mogućnost prihvata uplata na platformi PayPal za privatne i poslovne korisnike. Za razliku od dosadašnjih kartica, na Visa debitnim karticama podaci korisnika (ime, prezime, broj kartice, istek i kontrolni broj) nalaze se na poleđini, dok na prednjoj strani nema nikakvih osobnih podataka.

Kao i sve funkcionalnosti dosadašnje Erste Maestro kartice, i usluga podizanja gotovog novca na bankomatu uz otplatu na rate i obročne kupnje na prodajnim mjestima bez kamata i naknada  - Erste Maestro Plus, ostaje ista no mijenja naziv u Erste Rate. U skladu s time, postojeći korisnici i dalje nastavljaju koristiti uslugu u skladu s dosadašnjim uvjetima.

18. travanj 2024 19:58