Hrvatska
StoryEditor

EY Poduzetnik godine - Zadnji tjedan prijava za najprestižniju poduzetničku nagradu

04. Studeni 2019.
EY Poduzetnik godine

Prijave za sudjelovanje u šestom hrvatskom izdanju programa EY Poduzetnik godine ušle su u zadnji tjedan. Svi poduzetnici koji žele sudjelovati u hrvatskom izdanju ovog prestižnog globalnog programa mogu se prijaviti do 8. studenoga isključivo putem digitalne platforme programa. Uz osobne prijave, moguće je predložiti uspješne poduzetnice i poduzetnike.

Ova jedinstvena nagrada u Hrvatskoj, ali i u svijetu, svake godine okuplja uspješne poduzetnike iz različitih industrija. Samo protekle godine u hrvatskom izdanju, u kojem je titulu najboljeg osvojio trojac iz Infobipa, sudjelovalo je ukupno 50 poduzetnika iz 35 tvrtki. O njihovoj poduzetničkoj snazi i utjecaju na domaće gospodarstvo najbolje govore podaci kako su prošlogodišnji kandidati u trenutku prijave zapošljavali ukupno 8.512 ljudi te su njihovi kombinirani prihodi iznosili 5,7 milijardi kuna.

Prijava i sudjelovanje kao ulaznica u društvo najboljih

Proteklih pet godina svoje uspješne poduzetničke priče kroz program je predstavilo preko 140 poduzetnika. Pobjednici dosadašnjih izdanja imali su priliku predstavljati Hrvatsku na globalnoj završnici programa u Monacu i konkurirati u društvu najuspješnijih poduzetnika iz više od 60 zemalja svijeta za prestižnu titulu EY Svjetskog poduzetnika godine.

Posebnost programa EY Poduzetnik godine je i u tome što se radi o nagradi od poduzetnika poduzetnicima. S obzirom da se pobjednici prethodnih izdanja  u narednim izdanjima pridružuju žiriju, ove godine žiri  čine Alan Sumina iz Nanobita, Đuro Horvat iz Tehnixa, Marko Pipunić iz Žita, Mate Rimac iz Rimac Automobila te Silvio Kutić iz Infobipa. Uz njih o novom pobjedniku odlučivat će i stalni članovi žirija od njegovog prvog izdanja – poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević te predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi kao predsjednik žirija.

Tko su poduzetnici među kojima će neovisni, ove godine osmeročlani žiri izabrati idućeg hrvatskog EY Poduzetnika godine ostat će tajna do samog svečanog proglašenja u ožujku iduće godine. Poduzetnica ili poduzetnik koji će naslijediti trojac iz Infobipa, uz titulu EY Poduzetnika godine u Hrvatskoj, dobit će priliku predstaviti se na svjetskoj pozornici i konkurirati za EY Svjetskog poduzetnika godine. Za prijave je ostalo još samo nekoliko dana, a prijaviti se mogu svi domaći poduzetnici koji imaju uspješne i kvalitetne poduzetničke priče. Prilika je to da se uključe i podrže projekt kojemu je osnovni cilj stvaranje boljeg poslovnog okruženja te povezivanje domaćih poduzetnika s ciljem razvoja domaćeg gospodarstva.

Ovogodišnji program održava se pod pokroviteljstvom Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Hrvatske udruge poslodavaca, uz sponzorstvo Interkapital Grupe i Wiener osiguranja Vienna Insurance Group te generalnim sponzorstvom Raiffeisen banke.

23. travanj 2024 08:58