Hrvatska
StoryEditor

FARMACIJA - Prodaja analgetika i antipiretika porasla za 150 posto

05. Travanj 2020.
Porast prodaje

Kao što hrvatsko stanovništvo skuplja zalihe proizvoda iz trgovina, tako gomila i zalihe u kućnim ljekarnama. Pitali smo proizvođače farmaceutske industrije, veledrogerije i ljekarne koji su trenutačno najprodavaniji lijekovi na tržištu i za kojima postoji najveća potražnja.

– Upiti i potražnja za pojedinim asortimanom u ljekarnama rastu iznad očekivanja. Tri su najprodavanije skupine artikala dezinficijensi i antiseptici s porastom od 1500 posto, jednokratne rukavice s porastom od 700 posto te analgetici i antipiretici, tj. bezreceptni lijekovi protiv bolova i temperature, s porastom od 150 posto. Budući da smo u početku sezone alergija, raste i potražnja za skupinom antihistaminika za više od četrdeset posto – kaže regionalna ravnateljica Farmacije Ljerka Jurić Karoli.

Iz Belupa je tijekom ožujka u veledrogerije i ljekarne isporučeno triput više antipiretika i analgetika nego mjesec dana prije; riječ je o proizvodima iz 'obitelji' Lupocet i Neofen. I Medical Intertradeu ​višestruko je narasla prodaja antipiretika i analgetika, proizvoda na bazi paracetamola te ibuprofena. Farmaceuti poručuju da lijekova ima dovoljno i da nema potrebe za stvaranjem zaliha.

21. travanj 2024 06:43