Hrvatska
StoryEditor

FILIP TRADE – PAMPERO Tomislav Kličko vraća se u uvoznički biznis

04. Srpanj 2021.
Tomislav Kličko

Tomislav Kličko vlasnički je preuzeo distributera Pampero iz Zagreba od Siniše Radišića, kojem se pridružio na direktorskoj poziciji. Pampero je 2013. osnovala Cvita Eškinja, koja je u to vrijeme bila direktorica Kličkovih Vis nekretnina. S tom i drugim njegovim tvrtkama povezani su i kasniji Pamperovi vlasnici – Vanja Fantina, Ankica Kontić i Radišić. Uostalom, i Pamperovi brendovi poklapaju se s onima koje je uvozio Filip Trade: Astera, Baby Nova, Dentistar, Lactacyd, Lactovit, Peg Perego, Sanytol…

Kličkova veletrgovina prije desetak godina ostvarivala je više od sto milijuna kuna prihoda. Promijenio joj je naziv iz Filip Trade u C5 Trade neposredno prije stečaja, koji je otvoren zbog blokade računa ‘teške‘ 2,8 milijuna kuna.

Svoju ‘kuću umjetnosti‘ Laubu Kličko je uspio spasiti, ali njegova kolekcija umjetnina završila je u stečajnoj masi. Tako je na spektakularnoj aukciji završila jedna od najvećih privatnih zbirki suvremene hrvatske umjetnosti s djelima Kožarića, Picelja, Richtera, Knifera, Hermana, Petlevskog, Bakića… Stečaj je zaključen namirenjem pet posto od 50 milijuna kuna potraživanja i tvrtka je u svibnju ove godine izbrisana iz Sudskog registra. 

24. travanj 2024 09:41