Hrvatska
StoryEditor

Ghetaldus optika: Drugi odlazak Mirka Kokanovića, pogledajte tko ga je naslijedio na čelu tvrtke

03. Kolovoz 2021.
Mirko Kokanovićfoto Ratko Mavar

Mirko Kokanović više nije predsjednik Uprave GHETALDUS OPTIKE, a na poziciju direktora imenovan je dosadašnji član Uprave Toni Jermaniš.

Dugogodišnji prvi čovjek kompanije bio je jedan od najzanimljivijih sudionika Liderove konferencije 'Tata se vraća', održane prošlog proljeća, uoči lockdowna. Poslije odlaska u mirovinu većinsko vlasništvo prepustio je jednom od sinova, Igoru Kokanoviću, koji se dokazao vodeći zastupništva.

image

Toni Jermaniš

Mirko Kokanović tvrdi da se ta odluka (zbog koje s drugo dvoje djece nije razgovarao) pokazala dobrom jer su tvrtkini rezultati neko vrijeme bili najbolji u povijesti. Međutim, na novoga se vlasnika prebacilo previše odgovornosti pa su odlučili pronaći novog direktora i poslije tri godine traženja našli jednoga koji je u tvrtki napravio darmar.
Zbog toga je na mjestu direktora na kraju završio Mirko Kokanović, kojega je na čelo tvrtke ovaj put postavio njegov sin, i to punih trinaest godina nakon što je se Kokanović stariji povukao iz operativnog upravljanja na čelo Nadzornog odbora.
Novi direktor Toni Jermaniš u GHETALDUS OPTIKU došao je u svibnju prošle godine iz KARTON-PAKA, gdje je vodio pravnu službu, a u Upravu je ušao u listopadu. Završio je Pravni fakultet u Zagrebu i MBA na ZŠEM-u.

20. travanj 2024 22:10