Hrvatska
StoryEditor

GREYP BIKES - Rimčevi električni bicikli otvorili vrata tržišta Sjedinjenih Američkih Država

06. Lipanj 2020.
Rimac - predstavljanje novog električnog bicikla Greyp G6 Mate Rimacfoto Ratko Mavar

Proizvođač električnih bicikala Greyp Bikes, sestrinska tvrtka Rimac Automobila Mate Rimca, službeno je počeo s poslovanjem u SAD-u. Na američkom tržištu posluju putem tvrtke Greyp Bikes USA koja je osnovana još početkom godine i nalazi se u San Pedru u Kaliforniji. Greyp USA vodi Allyson Voight, a popratne funkcije poput marketinga i postprodajne podrške obavlja tim iz Svete Nedelje. Inače, bicikl Greyp G12S već se neko vrijeme vozi u SAD-u, a riječ je o biciklima koje su prodali iz Hrvatske.

Početna namjera bila je predstaviti se tržištu na najvećem biciklističkom festivalu u SAD-u koji se održava sredinom travnja, ali zbog pandemije i velikog broja država u izolaciji morali su prilagoditi svoje planove. - Bicikle proizvedene u Svetoj Nedelji i cijelu opremu izvezli smo, srećom, na vrijeme te smo tijekom izolacije razmišljali kako da obilježimo dolazak Greypa na američko tržište. Odluka je pala na trenutno jako popularno virtualno predstavljanje. Prošli smo se tjedan tako predstavili američkim medijima - od ideje iza bicikla, početaka tvrtke, proizvodnje pa do svih detalja G6 bicikala, a upoznali smo ih i sa američkom postavom tvrtke. Našu tvrtku i bicikle predstavili su Mate Rimac, direktor (CEO) Rimac Automobila i Greyp Bikesa te Krešimir Hlede, glavni operativni direktor (COO) Greyp Bikesa – kažu u Greyp-u.

Na ovaj su se korak odlučili nakon shvaćanja veličine potencijala američkog tržišta – zanimanje za njihove proizvode je veliko, a već su razvili i mrežu partnera diljem SAD-a. Trenutačno, ističu u Greyp Bikesu, tamo ne postoji konkurencija njihovom proizvodu jer je Greyp 'prije svega tehnološki showcase, smart & connected bickil koji donosi potpuno drugačije poimanje tradicionalnog dvokotača'. Suradnju s Deutsche Telekomom nastavljaju i preko bare – u njihove bicikle ugrađena je  eSIM čip koja biciklima omogućuje stalnu povezanost.

Nakon što su prošle godine u ožujku predstavili Greyp G6 – prvi u nizu njihovih smart & connected bicikala, europskom tržištu u Zagrebu i na Braču, te započeli prodajne aktivnosti uglavnom fokusirajući se na tržišta Njemačke, Austrije i Švicarske (iako su prodali bicikle i u Australiju, Peru, Veliku Britaniju, Italiju, Francusku, Norvešku, Nizozemsku) ovo je dio njihovog plana daljnjeg širenja poslovanja.

- Za sada stvari izgledaju odlično – kažu u Greypu.

18. travanj 2024 03:48