Hrvatska
StoryEditor

HGK smanjuje broj zaposlenika za 30 posto

17. Srpanj 2020.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) je u petak izvijestila da nastavlja s reorganizacijom, koja podrazumijeva smanjenje broja zaposlenih za 30 posto.

- Radi digitalizacije internih procesa i zbog pada prihoda uzrokovanih pandemijom koronavirusa, HGK ide u sljedeću fazu reorganizacije, koja znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto - navodi se u priopćenju.

Podsjećaju kako od dolaska Burilovića na mjesto predsjednika HGK fokus stavljen na reorganizaciju poslovanja i povećanje efikasnosti sustava, u skladu s potrebama članica radi kojih HGK i postoji.

- Digitalna transformacija, u koju smo ušli još prije više od dvije godine, počela je ne samo projektom Digitalna komora kao finalnim proizvodom, nego i digitalizacijom internih procesa koji sami po sebi podrazumijevaju smanjenje broja djelatnika. Naime, digitalna transformacija bila je preduvjet za racionalizaciju i reorganizaciju Komore koju smo planirali provesti postupno, međutim nitko nije mogao predvidjeti korona krizu - pojašnjava Burilović.

Ističe kako su se svi, takoreći, preko noći morali naviknuti na novu stvarnost koju najviše osjećaju i čije su najveće žrtve hrvatski gospodarstvenici te čije se poteškoće prelijevaju na čitavo društvo. U kontekstu HGK ovakvo stanje, kako navodi, podrazumijeva i značajan pad prihoda.

- Zbog svega toga odlučili smo ranije krenuti u sljedeću fazu reorganizacije HGK, koja, nažalost, znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto. Nikada nije lako donijeti odluku o otkazima, ali ona je neizbježna- poručio je Burilović te dodao kako HGK zajedno sa Zavodom za zapošljavanje priprema plan zbrinjavanja.

Inače, HGK zapošljava nešto više od 500 radnika.

23. travanj 2024 23:21