Hrvatska
StoryEditor

HITTNER Na zalihama se gomilaju traktori i rezervni dijelovi

29. Kolovoz 2020.
Stjepan Hittnerfoto Ratko Mavar

Bjelovarski proizvođač šumskih i poljoprivrednih traktora Hittner još uvijek nije uspio realizirati posao s Hrvatskim šumama vrijedan 22 milijuna kuna nakon pobjede na međunarodnom natječaju potkraj prošle godine. Iako s Hrvatskim šumama ima korektnu suradnju, razlog zašto još nije realiziran taj projekt je koronakriza. No to je samo ilustracija, naglašava vlasnik te kompanije Stjepan Hittner, onoga što se inače događa u ovoj godini, jer koronakriza polako uzima danak svoje dugotrajnosti.

- Razlozi su objektivni, sve je stalo, ne samo kod nas, nego i na inozemnim tržištima. Imamo traktore na zalihama, rezervne dijelove, priključke, sve nam stoji, ali vjerujem da je ova situacija privremena i da će se tržišta otvoriti - optimističan je Hittner. 

Inače, i Hrvatske su šume morale reducirati svoje projekte, primjerice i zbog toga što su produljile rok plaćanja drvoprerađivačima sa 60 na 100 dana. Kako bilo, Hittner dodaje da ih financijski sve to stoji jer dosad nisu htjeli otpuštati radnike s obzirom na to da je riječ o timu stručnih kadrova koje su u ovoj kompaniji već poodavno posložili, pa napominje da za sada nastoje 'držati glavu iznad vode' i vjeruje da njegova kompanija neće imati razloga za drastične kadrovske rezove.

27. travanj 2024 02:41