Hrvatska
StoryEditor

JGL: S četiri nova direktora u novi investicijski ciklus

31. Siječanj 2021.
Mislav Vučić  glavni izvršni direktor JGL-afoto Ratko Mavar
Anton Barbir vodit će korporativne financije, Darko Pejnović tržišta Hrvatske i jugoistočne Europe, Zdravka Knežević znanstveno-stručne operacije, a Marijo Volarević digitalizaciju

Nakon što je Upravni odbor JGL-a produljio mandat glavnom izvršnom direktoru Mislavu Vučiću na idućih pet godina, iz te domaće farmaceutske tvrtke s globalnim dosegom stižu informacije o novim kadrovskim pojačanjima.

JGL-ovu upravljačkom timu pridružilo se četvero iskusnih stručnjaka: Anton Barbir kao direktor korporativnih financija (CFO), Darko Pejnović, koji će biti direktor tržišta Hrvatske i jugoistočne Europe, dr. sc. Zdravka Knežević kao direktorica znanstveno-stručnih operacija te Marijo Volarević, direktor za digitalnu izvrsnost. Barbir je u JGL došao s mjesta direktora centralnih financija za Hrvatsku u Atlantic Grupi, Pejnović s položaja direktora bezreceptnih lijekova u Plivi, Knežević s mjesta članice Uprave Plive, a Volarević je prije dolaska u JGL radio na odgovornim poslovima povezanima s IT sustavim i digitalizacijom poslovanja u Plivi, HT-u i Croatia osiguranju.

– Posljednje tri godine vrlo smo se uspješno bavili financijskim restrukturiranjem i osiguravanjem čvrste pozicije na tržištu smanjivši zaduženost ispod 2.0x EBITDA-e, izdržali smo udar pandemije koronavirusa bez problema s likvidnošću, refinancirali obveznice, ulagali u zaposlenike i tehnologiju te povećali prihode za 200 milijuna kuna. Zato možemo reći da je ta faza za nas uspješno završila i da idemo u novu poslovnu fazu kojom kompanija ulazi u novi investicijski ciklus Integra 2020 – istaknuo je glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić. 

17. travanj 2024 20:20