Hrvatska
StoryEditor

INVESTICIJE Belgijske veganske čokoladne slastice iz Vrlike

09. Svibanj 2021.
veganske čokolade

Izvršni direktor The Belgian Chocolate Groupa Marc Henri C. Pauwels i član Uprave te grupacije Adriaan Filip M. Hoogmartens upravljat će nedavno osnovanom tvrtkom Belgian Gourmet sa sjedištem u vrličkim Kosorima.

U tamošnjem inkubatoru idućih će mjeseci prilagoditi četiri proizvodne hale, uspostaviti postrojenje i od rujna početi isporučivati čokoladne proizvode diljem Europe. U međuvremenu mogu u miru započeti gradnju tvornice na zemljištu od 27.000 četvornih metara za koju su prošloga tjedna potpisali kupoprodajni ugovor s vrličkim gradonačelnikom Jurom Plazonićem.

– Pretpostavljam da su nas i odabrali zbog mogućnosti da odmah počnu raditi dok grade tvornicu – kaže zamjenik vrličkoga gradonačelnika Nikola Uzun napominjući da su investitori birali između Bugarske, Rumunjske i Hrvatske, a zatim i između poslovnih zona u Splitu, Dugopolju, Sinju i Trilju.

U početnoj fazi Belgian Gourmet zaposlit će tridesetak ljudi, a kad se sagradi tvornica, taj će broj porasti. Ovih dana očekuje se isporuka oko tri milijuna eura vrijedne opreme iz Italije koja će služiti za proizvodnju pralina i raznih punjenja za čokoladne proizvode. U Vrlici će, doznajemo, biti središnjica za veganski tip slastica. 

19. travanj 2024 02:17