Hrvatska
StoryEditor

Iron Bulls Arena - Novo mjesto za team building u Zagrebu

26. Prosinac 2021.
Iron Bull Arenafoto YouTube
Tandem Mario Jukić i Ante Medić u srijedu je službeno otvorio vrata jedinstvene igraonice u kojoj se ratuje tenkovima.

U zagrebačkom Arena centru otvorena je Iron Bull Arena, prva tenkovska igraonica na svijetu. Hrvati sada konačno imaju priliku iskusiti ono što je prije dvije godine oduševilo posjetitelje svjetskog sajma tehnologije CES u Las Vegasu. Iron Bulls tenkovi, replike onih iz Drugog svjetskog rata, stvoreni za real-life simulacije borbe trebale su u Arenu još u prosincu prošle godine, ali nastupila je pandemija. Stoga se sada osim novog prostora, na rasporedu osnivačima Iron Bullsa već nalazi i ostvarivanje ciljeva što se tiče razvoja mreže franšiza po cijelome svijetu.

Središnji dio novootvorene arene koja se prostire na sedamstvo kvadrata čini mapa napravljena po uzoru na francuski gradić Araccourt gdje se vodila jedna od najvećih tenkovskih bitki Drugog svjetskog rata. Tamo se vode okršaji tenkova njemačke i američke vojske koji ispaljuju plastične metke, domet im se broji u metrima. Inače, tenkovi su teški 25 kilograma, rađeni su u mjerilu 1:10, a vrijedni su oko deset tisuća eura.

Situaciju na terenu pomno prate igrači i sa svojim mjesta oko vozne površine brzinski kroje strategije za napade i protunapade. Timovi se sastoje od dva igrača, topnika i vozača koji moraju precizno i jasno komunicirati kako bi porazili neprijatelja. Na tenkovima su senzori koji bilježe štetu od svakog neizbjegnutog plastičnog metka, a kada šteta postane kritična, tim ispada iz igre.

Budući da je igra idealna za poboljšanje komunikacijskih vještina, analize stanja i strateškog promišljanja, a aktivnost je prije svega zabavna, arena je osmišljena i kao prostor za team building te proslave rođendana. Stoga ima i barski prostor na kojem se toči craft piva, a može se doći i samo na kavu i druženje. Igra nije predviđena za mlađe od deset godina, a rezervacije su se počele množiti čim se pročulo za otvorenje.

image

Iron Bull Arena

foto YouTube

Sve je u Iron Bull Areni hrvatske izrade, tenkovi, namještaj, pivo, softver, a sada se već prilagođava tehnologija za potrebe franšiziranja. Beč će prvi nakon Zagreba dobiti svoju tenkovsku igraonicu, a upiti pristižu iz Njemačke, Francuske i SAD-a, otkrio je izvršni direktor Iron Bulla Mario Jukić.

Povodom nominacije za Liderovu listu 30 ispod 30 Jukić je istaknuo da ga je u privatni sektor pogurala želja za stvaranjem zdravog biznisa u destimulirajućoj okolini. Tada je podijelio s nama i što smjeraju u budućnosti.

 - Dugoročni planovi uključuju širenje poslovanja prema azijskom i američkom tržištu u vidu franšize igraonica na principu ključ u ruke, te nakon stvaranja baze igrača organizacija natjecanja i drugih društvenih događaja. Možda najambiciozniji plan od svih je konačno pružanje primjera mladima da je moguće stvoriti jaki izvozni brend iz nule beskompromisnom upornošću - zaključio je CEO Iron Bullsa koji će se kroz dva tjedna ponovno predstaviti svjetskoj javnosti sudjelujući na najvećem sajmu novih tehnologija CES-u u Las Vegasu.

21. travanj 2024 09:56