Hrvatska
StoryEditor

JGL: Osnovano Znanstveno vijeće u kojem je deset vrhunskih znanstvenika

02. Listopad 2021.
Znanstveno vijeće JGL-a
Cilj je osnivanja Znanstvenog vijeća da u suradnji s JGL-ovim timom usmjerava postojeće i razvija nove ideje za tvrtkin proizvodni i tehnološki portfelj s čvrstim znanstvenim obrazloženjem

Prošlog je tjedna osnovano Znanstveno vijeće JGL-a, nezavisno i međunarodno tijelo koje okuplja vrsne domaće i inozemne stručnjake te koje će ojačati znanstveni profil projekata istraživanja i razvoja te farmaceutske kompanije. U njemu je deset međunarodno afirmiranih stručnjaka s područja farmakologije, pretkliničkih, kliničkih i regulativnih faza razvoja lijeka, dizajna farmaceutskih proizvoda, sustava i tehnologija dostave lijeka s bogatim praktičnim, regulativnim, kliničkim i industrijskim iskustvom.

Vijeće koordinira dr. sc. Zdravka Knežević, direktorica Znanstveno-stručnih operacija. S više od trideset godina iskustva u istraživanjima i razvoju, registracijama te klinici i medicini, početkom ove godine pridružila se ambicioznom timu najveće domaće farmaceutske kompanije.

– Želimo da JGL bude inovator u razvoju naprednih, diferenciranih proizvoda u naša tri strateška terapijska područja: gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji. Paralelno s realizacijom projekta 'Integra 2020', kojim ćemo ujediniti i snažno ojačati svoje istraživačko-razvojne i proizvodne kapacitete, osnivanje Znanstvenog vijeća dodatan je iskorak u razvoju inovativnih proizvoda kojim stvaramo svoj znanstveno-inovacijski ekosustav. Cilj je tog tijela da u suradnji s ​JGL-ovim timom usmjerava postojeće i razvija nove ideje za tvrtkin proizvodni i tehnološki portfelj s čvrstim znanstvenim obrazloženjem – istaknuo je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

23. travanj 2024 11:02