Hrvatska
StoryEditor

Josip Družijanić novi predsjednik uprave Aluflexpackovog Omiala novog

12. Rujan 2019.
Omial novi

Dosadašnji član Uprave tvrtke OMIAL NOVI Josip Družijanić novi je predsjednik Uprave umjesto Petera Roberta Hewitta. U Upravi je ostao Stipe Novaković.

image
Josip Družijanić
foto

Družijanić je u OMIAL došao 2015. iz Radisson Blu Resorta Split, a prije nego što je ušao u Upravu OMIALA NOVOG bio je u kompaniji šef financija računovodstva i kontrolinga.

Tvrtka iz Omiša posluje u sklopu ALUFLEXPACKA od 2004., otišla je u stečaj, a proizvodnju je preuzela tvrtka OMIAL NOVI. Specijalizirana je za steral folije – kaširanje, lakiranje, podmazivanje i formiranje aluminijskih posudica. Od 2014. više je nego udvostručila prihode, koji su lani dosegli 456 milijuna kuna. Ostvarena je dobit od tri milijuna kuna, što je manje nego proteklih godina. Zapošljava oko 180 djelatnika.

AFP u Hrvatskoj ima pogone i u Umagu i u Drnišu, a najveći - ALUFLEXPACK NOVI u Murvici (Poličnik kraj Zadra) - lani je ostvario 970 milijuna kuna prihoda. AFP ima proizvodnju i u Švicarskoj, Francuskoj, Turskoj i Poljskoj. Ove godine Aluflexpack grupa uspješno je provela inicijalnu javnu ponudu dionica na ​SIX Swiss Exchangeu u Zürichu.

22. travanj 2024 06:22