Hrvatska
StoryEditor

Kaltenberg Adria: Na putu u stečaj

27. Prosinac 2020.
Gordan Putanec

Kaltenberg Adria vrlo će vjerojatno u stečaj nakon što je Trgovački sud u Rijeci pokrenuo postupak kako bi se provjerilo postoje li razlozi za to.

Prijedlog su podnijeli članovi Uprave Gordan Putanec i Karl Rupprecht Prinz von Bayern, a ročište će se održati 29. prosinca. Kako stoji u sudskom rješenju, tvrtka je od 12. studenog u blokadi zbog duga za PDV od 630 tisuća kuna, a ima i nepodmirenih 740 tisuća kuna Carinskoj upravi te još 170 tisuća kuna na ime poreza i doprinosa na plaće za listopad. Dug dobavljačima premašio je pet milijuna kuna i k tome je još 1. listopada dospjela prva rata kredita Erste banke od 150 tisuća eura i 40 tisuća eura kamata.

Samo pet dana od pokretanja prethodnog postupka, 14. prosinca Sud je donio privremenu mjeru zabrane raspolaganja tvrtkinom imovinom bez prethodne suglasnosti privremenoga stečajnog upravitelja Diega Debeljuha. On je ustanovio da se u pogonu dužnika na Kukuljanovu nalazi 50 tisuća litara piva u vrijednosti od 150 tisuća kuna koje je 15. prosinca trebalo biti napunjeno u limenke i isporučeno kupcu u Grčku kojemu je zbog prijašnje suradnje odobreno plaćanje 30 dana od dana isporuke.

Budući da i drugi kupci već duguju Kaltenbergu tri milijuna kuna za isporučenu robu u drugoj polovini 2020., Sud je prihvatio prijedlog o privremenoj mjeri. 

19. travanj 2024 12:00