Hrvatska
StoryEditor

Konačno imenovani ravnatelji uprava u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja

13. Veljača 2021.
Tomislav Ćorićfoto Dražen Lapić

Na zatvorenome dijelu 43. sjednice Vlade konačno su imenovani ravnatelji uprava u raznim ministarstvima i razriješeni pomoćnici ministara, tako su nakon više od tri mjeseca od raspisivanja natječaja za imenovanje ravnatelja uprava u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja napokon imenovani ravnatelji uprava.

Iako iz Ministarstva gospodarstva na Liderova pitanja nisu dali odgovore zašto je postupak odabira kadrova toliko dugo trajao i što je sporno oko imenovanja 11 ravnatelja uprava, jedino je odgovoreno da se na natječaj za imenovanje ravnatelja Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom nije javio ni jedan kandidat i da je on privremeno obustavljen.

Bez službenog obraćanja novinarima putem priopćenja o novim imenovanjima tek su na stranicama Vlade RH objavljena imena novih ravnatelja uprava, iako nije objavljeno kada stupaju na novu dužnost. Kako piše na stranicama Vlade, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, ravnateljem Uprave za internacionalizaciju imenovan je Bojan Batinić, Dunja Mazzocco Drvar imenovana je ravnateljicom Uprave za klimatske aktivnosti, Zvonimir Novak, ravnateljem Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt, dr.sc. Kristina Čelić ravnateljicom Uprave za energetiku, Nina Čulina ravnateljicom Uprave za trgovinu i politiku javne nabave, Elizabeta Kos ravnateljicom Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora, Igor Kreitmeyer ravnateljem Uprave za zaštitu prirode, Marko Markić ravnateljem Uprave za programe i projekte EU, europske i međunarodne poslove, dr.sc. Aljoša Duplić ravnateljem Zavoda za zaštitu okoliša i prirode te Damir Juzbašić ravnateljem Ravnateljstva za robne zalihe.

Također, na istoj sjednici Vlade odlučeno je da su u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja razriješeni pomoćnici ministra Tomislava Ćorića: Zvonimir Novak, Damir Juzbašić, Igor Čižmek, Igor Kreitmeyer i Elizabeta Kos.

Budući da se na natječaj za ravnatelja Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom nije javio ni jedan kandidat i da je on privremeno obustavljen, za očekivati je da će za to radno mjesto ponovno biti raspisan natječaj te da će se ravnatelj i za taj Ured Ministarstva imenovati, jer su ta ravnateljska mjesta itekako atraktivna, barem što se primanja tiče, budući da je bruto plaća ravnatelja Uprava 30.617 kuna na mjesec.

27. travanj 2024 02:02