Hrvatska
StoryEditor

Konferencija Infobip Shift po deseti puta okuplja brojne developere

23. Kolovoz 2021.
Marin Tomičić

Deseto izdanje vodeće regionalne developerske konferencije Infobip Shift održat će se 7. i 8. rujna u Zadru, a kako navode u prioćenju, ovogodišnje izdanje bit će najveća developerska konferencija ikad u Hrvatskoj, ali i najveća koja će se ove godine održati uživo u Europi.

Infobip Shift će i ove godine okupiti developere, predstavnike IT sektora i najvećih globalnih tehnoloških kompanija te osnivače preko 200 startupova koji će dobiti jedinstvenu priliku predstaviti se ključnim ljudima iz industrije i posjetiteljima iz regije, ali i cijelog svijeta. Osiguran je nastup 60 vrhunskih govornika koji oblikuju tehnološku industriju, a među vodećima su predstavnici najpoznatijih globalnih kompanija poput Microsofta, Amazona i Googlea.

- Već sada imamo prodanih preko 1400 ulaznica za ovogodišnju konferenciju, što je više u usporedbi s brojkom posjetitelja iz nama rekordne 2019. godine. No, interes raste kako se konferencija bliži, svakog dana bilježimo nove prijave i očekujemo otprilike dvostruko više posjetitelja. Najviše interesa dolazi iz Hrvatske i regije, a sada kao dio Infobipa, koji nam je dao globalni okvir, na Infobip Shift se prijavljuju i developeri i predstavnici tehnološke industrije iz Azije, Afrike i Amerike. Osigurali smo govornike iz nekih od najjačih globalnih kompanija kao što su Google, Amazon i Microsoft, ali i bitnih kompanija na developerskoj sceni kao što su Netlify, Synk, MongoDB i naravno Infobip - izjavio je Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift konferencije.

Shift je u posljednjih deset godina napravio značajan doprinos u ucrtavanju Hrvatske na kartu europskih IT središta. U 30 različitih događaja organizatori su okupili više od 15 tisuća posjetitelja, 500 predstavnika medija i isto toliko govornika. Ove je godine započelo novo poglavlje konferencije koja, sada kao dio Infobipa, za cilj ima pozicionirati se kao najjača developerska konferencija u Europi, s ambicijom širenja i na druga tržišta. 

- Sada kada smo dio Infobipa cijelu konferenciju možemo podići na još jednu višu razinu, uz nove produkcijske standarde i korištenje najnovijih tehnologija. Nastavljamo rasti, ali zahvaljujući upravo Infobipu, više nemamo ambiciju širenja u različite programske vertikale već već smo sav fokus stavili na developere i s njima povezan ekosustav. Planovi za budućnost su ambiciozni, ali sigurno je da i dalje nastavljamo utvrđivati Hrvatsku kao IT središte ovog dijela Europe - izjavio je Ivan Burazin, član Uprave Infobipa.

Infobip Shift će biti organiziran hibridno, što znači da će se moći pratiti uživo na licu mjesta i online, a svi koji će konferenciju pratiti online moći će sudjelovati interaktivno zahvaljujući Infobip Shift aplikaciji pomoću koje će svi posjetitelji, i oni u Zadru i oni diljem regije i svijeta, moći međusobno komunicirati.

26. travanj 2024 21:24