Hrvatska
StoryEditor

Last minute i domaći gosti za oporavak sezone: Osim Britanaca, svoj dolazak najavljuju i Skandinavci

29. Lipanj 2020.

I dok cijela Dalmacija ima oči uprte u Veliku Britaniju i njihove avio-turiste, koji bi mogli u većem broju početi dolaziti poslije 6. srpnja, jer je ta zemlja Hrvatsku stavila na 'zelenu' listu zemalja, što znači da je sigurna za putovanja Britanaca koji, nakon povratka, neće morati u 14-dnevnu samoizolaciju, turističke kuće bilježe i pojačan booking sa skandinavskog tržišta. Ako je suditi prema prvim najavama, uz Britance i prvi avio gosti iz Švedske, Norveške i Danske mogli bi početi stizati avionima već u srpnju.

- Dolazak su najavili i najveći touoperatori sa skandinavskog područja, sve je veći booking i s njemačkog tržišta zbog čega nam raste optimizam da ćemo do kraja srpnja otvoriti sve hotele na našim destinacijama - rekao je Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima u kompaniji Bluesun Hotels & Resorts te dodao kako je vrlo jak i trend last minute rezervacija. Osim stranaca, popusti koje je ta kompanija nudila privukli su i dobar dio domaćih gostiju.

- Ako rezervacije nastave ovim tempom, do sredine srpnja bi mogli uloviti brojke iz istog razdoblja lani - kazao je Šošić.

19. travanj 2024 02:48