Hrvatska
StoryEditor

Lea Brezar: Poslovno učilište kruna je promicanja kulture organizacije i priče o dharmičkom vođenju

04. Studeni 2021.
Lea Brezarfoto Ratko Mavar

Poduzetnička priča Lee Brezar, suvlasnice dviju tvrtki, ravnateljice škole i spisateljice, utemeljena je na filozofiji svrhe stvaranja. U poslovanju je uspješno primjenjuje već dvanaest godina, a njen najnoviji projekt, nakon osnivanja privatne gimnazije i osnovne škole, je poslovno učilište.

– Suvlasnica sam agancije Dhar media za marketing i odnose s javnošću, pripada mi 50 posto vlasništva, a isto toliko i mojem suprugu Slaviši Brezaru. Prije toga bili smo vlasnici dviju tvrtki koje smo uspješno ugasili, a Dhar media je naša treća sreća i najduži biznis koji imamo – kaže Brezar. S prijateljicom Renatom Brekalo, profesoricom njemačkog jezika i fonetike, prošle je godine osnovala Privatnu gimnaziju Epoha, a nakon toga i osnovnu školu te obje imaju po 50 posto vlasništva tvrtke. Ove je godine Brezar osnovala i Poslovno učilište za organizacijsku kulturu i vođenje koje posluje u okviru Dhar medije i koje će početi raditi iduće akademske godine.

Na osnivanje privatne gimnazije, a potom i osnovne škole, u kojima se nastava izvodi po waldorfskoj metodologiji Brezar se odlučila jer u Hrvatskoj ne postoji srednja škola waldorfskog usmjerenja. Neovisno o tvrtci Epoha, koja je osnovala škole, Dhar media je osnovala Poslovno učilište za organizacijsku kulturu i vođenje čiji je program u pripremi i čeka odobrenje Agencije za obrazovanje. Edukacija za menadžere počet će iduće akademske godine.

– Uvjet za upis na studij je najmanje dvije godine iskustva u vođenju u tvrtkama gdje je najmanje pet zaposlenih, jer da bi se razumjelo kulturu organizaciije treba imati organizaciju. Autor sam toga projekta i to je moj prostor za kreativno izražavanje, ali što se tiče biznisa trebat će vremana da se učilište zakotrlja. Osim toga, u studenom izlazi moj roman Godina štakora, dvanaesta knjiga po redu, a četvrti roman, tako da sam aktivna i u kreativnom dijelu kojim punim svoju dušu – kaže Brezar ističući da je Poslovno učilište kruna je njenog promicanja kulture organizaicje i priče o dharmičkom vođenju.

Ostatak poduzetničke priče Lee Brezar pročitajte u novom izdanju tiskanog i digitalnog Lidera.

23. travanj 2024 17:17