Hrvatska
StoryEditor

Liburnia pomorska agencija otvara poslovnicu u Pragu

10. Travanj 2021.
Marin Škufcafoto Dražen Lapić
Ured u Pragu velika je prekretnica za Liburniju jer dokazuje njezin uspjeh na globalnom tržištu. Nova će tvrtka pokrivati srednju Europu, pa će tako Liburnia strateški pokriti veći dio europskog tržišta

Liburnia pomorska agencija, poduzeće specijalizirano za međunarodni transport projektnih i specijalnih tereta iz Opatije, otvara novu tvrtku i poslovnicu u Pragu pod nazivom Liburnia Projects & Chartering. Kako je istaknuo Marin Škufca, suvlasnik i direktor Liburnia pomorske agencije, poslovnica u Pragu velika je prekretnica za poduzeće jer dokazuje uspjeh tvrtke na globalnom tržištu, kojem je, kako kaže, cilj pružiti klijentima jasna i cjelovita transportna rješenja krojena prema njihovim individualnim potrebama.

– Ured u Pragu pokrivat će srednjoeuropsko tržište, a uz podršku tima u Hrvatskoj i Nizozemskoj, Liburnia će strateški pokriti veći dio tržišta Europe. Dugogodišnje iskustvo, visokoobrazovani kadar i razumijevanje potreba industrijskih klijenata osigurali su nam brzu prilagodbu novonastaloj situaciji, tako da je i prošla pandemijska godina bila više nego uspješna – ističe Škufca.

U tvrtki su procjenjivali da će u 2020. ostvariti rast od 30 posto, što se pokazalo kao točna pretpostavka, jer iako još nema službenih podataka procjenjuje se da je dobit rasla i više od 30 posto te da će iznositi 8,5 milijuna kuna, a rast prihoda je na razini 15 posto i procjene su da će se kretati oko 85 milijuna kuna.

Hrvatsko tržište im je prioritetno, ističe Škufca, ali da bi Grupa osigurala kontinuirani rast i proširila se na nova tržišta, prije tri godine je otvaranjem ureda u Nizozemskoj stekla nove klijente, a češki ured samo je logičan nastavak toga poslovnog smjera. 

24. travanj 2024 17:48