Hrvatska
StoryEditor

Miroslav Škoro prodao svoje udjele u tvrtkama

22. Svibanj 2020.
Miroslav Škoro

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prodao je uoči izbora svoje udjele u dvjema tvrtkama, tvrtki MB Kvadrat koja je vodila parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur, te tvrtki Omega software koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine.

- Miroslav Škoro prodao je udjel u tvrtki koja je vodila parking u Zagrebu. Kupio ga je njegov dosadašnji partner Branko Žibrat, to je ionako bila njegova poslovna priča. Škoro je sad izašao iz toga potpuno - kazao je politički tajnik stranke Domovinski pokret Mario Radić a prenosi Jutarnji list.

Po njegovim riječima, Škoro se također povukao iz suvlasništva tvrtke Omega software, koje je bio jedan od osnivača i članova društva, a koja je u posljednjih nekoliko godina sklopila brojne poslove s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Škorin udjel u toj tvrtki iznosio je pet posto.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, u sudskom registru brisanje Škorina vlasničkog udjela u tvrtki Omega software d.o.o. provedeno je 10. ožujka ove godine, dok u sudskom registru još nije vidljivo da je Miroslav Škoro prodao udjele u tvrtki MB Kvadrat, koja vodi parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur. Radić je ustvrdio da je kupoprodajni ugovor potpisan i da je brisanje stvar procedure.

16. travanj 2024 01:32