Hrvatska
StoryEditor

Najutjecajniji svjetski marketingaš Keith Weed i ekscentrični govornik Rory Sutherland stižu na Dane komunikacija

23. Siječanj 2020.
Dani komunikacija - HURA, Anđela Buljan Šiber, Dunja Ivana Ballon, Jan Jilekfoto Dražen Lapić

Keith Weed, u zadnje tri godine najveći i najutjecajniji svjetski marketingaš prema Forbesu te Rory Sutherland, autor i ekscentrični govornik s milijunima pregleda na TED Talku, sudjelovat će na Danima komunikacija od 2. do 5. travnja u Rovinju. Najavili su to danas na konferenciji za Medije Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje predsjednica Uprave HURA-e Anđela Buljan Šiber, Dunja Ivana Ballon, direktorica festivala i programa i Jan Jilek, direktor udruge IAB Hrvatska.

Weed je stručnjak, kako su rekli organizatori, koji stoji iza jedne od najvećih promjena u marketinškoj industriji u posljednjem desetljeću – zaokreta prema marketingu sa svrhom koji ima moć promijeniti društvo, a ne samo prodati proizvod. 'Britki strateški um' Sutherland, utemeljitelj bihevioralne ekonomije Ogilvyja, čiji je dopredsjednik, na festivalu će govoriti o tehnikama uvjeravanja koje brišu granice između oglasa i zabave te će odgovoriti na pitanja koje su to skrivene prilike u ponašanju potrošača, kao i to zašto će oglašavanje uvijek biti jedna od najvažnijih sastavnica komunikacijeske sfere.

Osim njih na Danima komunikacija sudjelovat će 20 'svjetskih lidera iz raznih sfera industrije', kako je najavila direktorica festivala Ballon dodavši da će taj događaj u Rovinju biti 'vjerovatno jedina prilika u životu da ih se upozna'.

- A pritom se i dobro zabavimo. Obišli smo svijet te na Dane komunikacija dovodimo 20 imena koja su izdominirala tržištem i učinila marketinšku industriju jedniom od najzanimljivijih na svijetu – rekla je Ballon.

Interes je već sad nadmašio, dodao je direktor udruge IAB Hrvatska Jilek, lanjske brojke i očekivanja te se očekuje tri tisuće sudionika, ističući važnost Dana komunikacija koje je u osam godina postala 'platforma za širenje znanja'. Predsjednica Uprave HURA-e Anđela Buljan Šiber nadovezala se riječima da iz godine u godinu taj festival pomiče granice uspijevajući dovesti najbolje svjetske stručnjake.

- Kada oni, ujedno globalni predvodnici industrije, o nama svijetom šire dobar glas, znamo da radimo nešto stvarno pozitivno za struku – rekla je Buljan Šiber.

Dane komunikacija organiziraju vodeća strukovna udruga u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj HURA te IAB Hrvatska, neprofitna udruga posvećena interaktivnom marketingu, osnovana s ciljem da stimuliranjem i usmjeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija. Kako su rekli organizatori, sudjelovanje na Danima komunikacija, jednom od najboljih svjetskih evenata prema britanskom Association Excellence Awardsu, moguće je prijaviti na službenoj stranici festivala.

20. travanj 2024 01:09