Hrvatska
StoryEditor

Nijemci se povukli, Infinity media stopostotni vlasnik Una televizije

04. Ožujak 2022.

Njemačka tvrtka Foundcenter Investment GmbH povukla se iz projekta čiji je cilj bio stvoriti regionalnu televizijsku postaju UNA. Njemački ulagači bili su većinski vlasnici tvrtke Una World Network, no sada je kao jedini vlasnik ostala tvrtka Infinity Media Banjaluka, koja se povezuje s obitelji Milorada Dodika.

- Infinity media d.o.o postigla je dogovor s vlasnikom medijskog projekta Foundcenter Investment GmbH iz Berlina Dejanom Jocićem o preuzimanju 100 posto vlasničkog udjela u Una televiziji u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Ovaj sporazum postignut je kroz obostrani dogovor i razumijevanje te je odraz zajedničkog interesa i cilja da UNA televizija dalje jača svoju poziciju kroz intenziviranje investicija i proširenje produkcijsko-tehničkih kapaciteta, jačanje distribucije kanala kao i daljnje razvijanje tehničkih performansi - stoji u priopćenju Infintiy medije.

Pokretanje televizije Una najavljeno je na Weekend Media Festivalu u Rovinju, a započelo je krajem prošle godine. Kako bi televizija počela s radom, u Banjoj Luci je osnovano više tvrtki, među kojima je i Una World Network, čiji su osnivači bili Infinity Media s 20 posto udjela i Foundcenter Investment GmbH s 80 posto.

Trebali su se baviti proizvodnjom filmova, videofilmova i televizijskog programa. Idejni pokretač projekta bio je Dejan Jocić, ujedno predsjednik Upravnog odbora, dok je pokretač spomenuta berlinska tvrtka. Tvrtka je povezana s Miloradom Dodikom

Iz Infinitiy medije, sada jedinog vlasnika Una TV-a, priopćili su da je došlo do reorganizacije uprave te da je donesena odluka o promjenama u sastavu menadžmenta tvrtke.

Novi Upravni odbor Una world čine Aleksandra Čabarkapa, Srđan Praštalo i Aleksandar Radoš, a pred njega je postavljen cilj daljnjeg jačanja pozicije Una televizije na tržištu u smjeru širenja distribucijskih kanala, realizacije zahtjevnih programskih formata koji su planirani u narednom periodu.

Promjena osnivačkih prava dio je zajedničke poslovne strategije njemačkog Foundcentera i Infinity media koja će se u potpunosti posvetiti daljem razvoju UNA televizije:

- Želimo se zahvaliti Dejanu Jociću i s velikim zadovoljstvom najavljujemo preuzimanje najperspektivnije regionalne multimedijske platforme. Očekuje nas i dalje naporan rad u izgradnji i razvoju najmlađe medijske kuće, prije svega u proširenju distribucijske mreže koja će omogućiti sve većem broju gledatelja da se uključe u program Una televizije, završetak izgradnje najmodernijih studija u čak četiri regionalna grada kao i proširenje naših djelatnosti u Crnu Goru i Makedoniju. Nema većeg izazova i privilegije u poslu od izgradnje najvećeg televizijskog projekta od same nule. U tome nam pomaže tim ljudi koji slove za vrhunske profesionalce u čitavoj regiji i koji će bez sumnje pomjerati granice u svom poslu i izgraditi najmoderniju, kredibilnu, kvalitetnu televiziju u korist višemilijunskog gledateljstva širom regije -  izjavio je Srđan Praštalo, predsjednik Upravnog odbora Infinity media.

 Infinity media je tvrtka kćer grupacije Infinity International Group.

26. travanj 2024 05:23