Hrvatska
StoryEditor

NTL poziva OPG-ove da se jave za suradnju – osiguran je izravni otkup voća i povrća na šest lokacija u Hrvatskoj

16. Travanj 2020.
NTL Poziv

Narodni trgovački lanac (NTL) surađuje s više od 1.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a domaći proizvodi koje od njih izravno kupuje svakodnevno su dostupni kupcima u 1.500 prodajnih mjesta članica Grupe NTL. Kroz posljednjih 10 godina NTL kontinuirano razvija suradnju s OPG-ovima, a ovom prilikom još jednom poziva sve zainteresirane domaće proizvođače te uzgajivače voća i povrća da se jave i ugovore izravni otkup njihovih proizvoda, koji je osiguran u svim dijelovima Hrvatske. Samo u proteklih mjesec dana NTL je ostvario suradnju s više od stotinu OPG-ova, čiji su proizvodi obogatili asortiman prodajnih mjesta Grupe NTL diljem Hrvatske.

Bez obzira na količinu njihove proizvodnje, zainteresirani proizvođači mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mogu telefonski kontaktirati otkupna mjesta NTL-a u Zagrebu, Virovitici, Čakovcu, Metkoviću, Osijeku ili Rijeci te dogovoriti sve detalje otkupa i suradnje.

NTL kroz posljednjih 10 godina aktivno razvija suradnju s domaćim proizvođačima te od OPG-ova izravno otkupljuje njihove proizvode, a u ovim aktualnim i za male proizvođače također teškim okolnostima ta se praksa dodatno intenzivirala te su osigurane i dodatne mogućnosti izravnog otkupa. U prilog tome da je NTL prepoznat kao pouzdan partner malih proizvođača ide i činjenica da je samo u posljednjih mjesec dana ostvareno više od 100 novih suradnji s OPG-ovima.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva važan su segment poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, a kako bi njihov vrijedan rad bio isplativ i kako bi im se pružila potrebna sigurnost važno je osigurati otkup njihovih proizvoda. Svjesni toga, u NTL-u smo već prije deset godina odlučili izravno otkupljivati proizvode od lokalnih proizvođača. Razvili smo iznimno uspješan sustav izravnog otkupa pomoću kojeg u kratkom roku domaće proizvode iznimne kvalitete činimo dostupnima svim kupcima, kroz 1.500 prodajnih mjesta Grupe NTL. Koristi su višestruke i za same proizvođače, stoga se nadamo da će ovu priliku prepoznati i oni s kojima do sada nismo imali priliku surađivati. Želimo i dalje snažno podupirati domaću proizvodnju te širiti mrežu OPG-ova s kojima surađujemo, a kojih je već sada više od 1000., rekao je direktor NTL-a Martin Evačić.

NTL-ov sustav izravnog otkupa postao je garancija sigurnog plasmana proizvoda za mnoge OPG-ove, a zahvaljujući ovoj suradnji kupcima NTL-a svakodnevno su dostupni svježi i kvalitetni domaći prehrambeni proizvodi.

Osim mailom, proizvođači zainteresirani za suradnju mogu se javiti najbližem otkupnom mjestu NTL-a i telefonski: Zagreb 01 2451 475; Metković 020 685 451; Osijek 031 226 621; Rijeka 051 256 368; Virovitica 033 726 113 i Čakovec 040 390 238.

14. travanj 2024 02:14