Hrvatska
StoryEditor

Obustavljena naplata potraživanja i novih ovrha u Sisačko-moslavačkoj županiji

12. Siječanj 2021.
Područje Sisačko-moslavačke županije nastradalo od potresa, Petrinjafoto Ratko Mavar

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja (HUAN) izvijestila je u utorak da su članice te udruge obustavile naplatu potraživanja prema građanima Sisačko-moslavačke županije, a obustavljena je i provedba novih ovršnih postupaka. 

- Zbog teške situacije i brojnih poteškoća koje su nakon razornog potresa zadesile građane Sisačko-moslavačke županije, članice Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja obustavile su naplatu potraživanja prema građanima Sisačko-moslavačke županije. Osim toga, pokretanje novih ovršnih postupaka se također neće provoditi - ističe se u priopćenju. 

Prema građanima s područja Gline, Petrinje i Siska nove ovrhe se ne pokreću od 29. prosinca, navode iz HUAN-a.

Osim zaustavljanja redovne naplate i obustave pokretanja novih ovršnih postupaka, članice HUAN-a doniraju 300 tisuća kuna Gradu Petrinji, Gradu Sisku i Gradu Glini za pomoć pri obnovi razrušenih kuća. Članice će, pored zajedničke, svoje individualne donacije izravno usmjeriti prema nekoliko obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije, a donirana će se sredstva moći koristiti isključivo za sanaciju oštećenih objekata, navodi se u priopćenju.

Predsjednik HUAN-a Matija Arapović u izjavi koja se prenosi u priopćenju kaže da vjeruju da je u ovakvim okolnostima važno pokazati dodatno razumijevanje i solidarnost.

- Iz tog smo razloga na razini udruge usvojili mjere kojima se obustavlja provedba novih ovršnih postupaka prema građanima s područja Banovine, kako bismo im olakšali naredno razdoblje - istaknuo je Arapović.

Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja (HUAN) osnovana je 2008. godine, a po podacima iz priopćenja do danas broji osam članica - Prima Solvent, CEI Zagreb, EOS Matrix, B2 Kapital, Kredyt Inkaso, McGrath & Arthur, Return to Business i  APS Croatia.

14. travanj 2024 02:31