Hrvatska
StoryEditor

Oleg Uskoković nakon Drvoproizvoda preuzima i Pan parket

06. Ožujak 2022.
Pregovori o preuzimanju već su završeni. Uskoković kaže da je ta transakcija dio šire strategije za povezivanje domaće drvne industrije, a Pan parket bit će nositelj tog povezivanja

Odvjetnik Oleg Uskoković, vlasnički i upravljački povezan s nizom tvrtki (Auctor, Medika...), potvrdio nam je da će austrijski holding Variso, u kojem je suvlasnik, uskoro potpisati ugovor o preuzimanju Pan parketa. I Daniel Smiljanić, predsjednik Uprave i suvlasnik Pan parketa, (drugi je suvlasnik njemački Holzmayr Industrie Dienstleistungen) potvrdio nam je informaciju o ulasku Varisa u Pan parket, no koliki će vlasnički udio biti, za sada nije poznato.

Oba sugovornika kažu da su pregovori završeni, a Smiljanić ističe da je vrlo zadovoljan obavljenim poslom, što će omogućiti Pan parketu daljnji ubrzani razvoj i snažnije pozicioniranje u sklopu hrvatske drvne industrije, kao i na međunarodnim tržištima.

– Osobito nas veseli što bi u konačnoj strukturi cijele grupacije većinsko bilo hrvatsko vlasništvo, kao što nas vesele i namjere vlasnika Varisa za daljnje povezivanje domaće drvne industrije upravo pod Pan parketom – ističe Smiljanić.

Naime, kako kaže Uskoković, ta je transakcija dio šire strategije za povezivanje domaće drvne industrije prema kojoj će Pan parket biti nositelj tog povezivanja.

– Uvjereni smo da će na taj način hrvatska drvna industrija dobiti nov zamah za ubrzanu transformaciju prema modelu koji tehnološkim i proizvodnim inovacijama može konkurirati na međunarodnim tržištima – napominje Uskoković.

Variso je inače nedavno, neplanirano prije Pan parketa, preuzeo i 98,82 posto Drvoproizvoda iz Jastrebarskog jer je tempo pregovora, objašnjava Uskoković, bio nešto brži. No bez obzira na to, ističe, Pan parket bit će okosnica budućeg povezivanja 'inovativnih, perspektivnih i uspješnih tvrtki iz domaće drvne industrije pod većinskim vlasništvom hrvatskih fizičkih i pravnih osoba'.

Uskoković naglašava da je razlog osnivanja Varisa kao holdinga to što te akvizicije privremeno prate austrijske financijske institucije, što znatno ubrzava transakcije. 

26. travanj 2024 00:19