Hrvatska
StoryEditor

Pet hrvatskih private equity fondova kreće s radom, pojavio se i novi financijski igrač

05. Veljača 2020.
Private equity fond
Piše:
piše Antonija Knežević
[email protected]

Pet novih private equity fondova pokrenut će se u 2020 godini, a veliku većinu od 235 milijuna eura prikupljenog kapitala, uložit će u male i srednje hrvatske tvrtke. Tri nova fonda bit će podržana Hrvatskim programom za ulaganje u rast (CROGIP), a osim njih u prvoj polovici godine s radom će startati i Invera Equity koji pokreće dio tima IMAP-a te Feels Good Capital čija će ulaganja biti okrenuta prema startupovima i brzorastućim tvrtkama, koje osim dobrog biznisa moraju imati i dobar društveni utjecaj.

Uz spomenutih pet fondova, na tržištu će se uskoro pojaviti i sasvim novi financijski ulagačmezzanin fond koji s partnerom pokreće Krešimir Gjenero. Pored domaćih fondova, dinamičnost na hrvatsko tržište u godini pred nama donijet će i strani private equity fondovi kojima je regija Srednje i Istočne Europe, zbog viskoih stopa rasta, sve interesantnija za ulaganje.

Brojne propulzivne male i srednje hrvatske tvrtke tako će se naći na meti private equity i venture fondova, a kakav miraz u brak s fondovima moraju donijeti hrvatske kompanije kako bi bile privlačne financijskim ulagačima, kao i u kojim sektorima se očekuje najviše ovakvih ulaganja, pročitajte u digitalnom i tiskanom izdanju Lidera.

25. travanj 2024 08:56