Hrvatska
StoryEditor

Plenković: Očekujem da DORH objasni uhićenje ministra Horvata, neće biti prijevremenih izbora

19. Veljača 2022.
Andrej Plenković

Nakon što je jutros policija pretresla kuću i potom uhitila ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, predsjednik Vlade Andrej Plenković sazvao je hitnu konferenciju za medije te komentirao cijeli slučaj.

- Spominju se Aladrović, Milošević, to je indikativan tajmning, posebno nakon ovog tjedna - započeo je Plenković referirajući se na ovotjedno predstavljanje paketa mjera za smanjenje PDV-a.

- Očekujem da sad svi još jednom potvrdimo da DORH nije pod HDZ-om, da rade neovisno. Ali očito da imaju neki svoj razlog za ovu dramatičnu žurnost, pa i ovakvo uhićenje ministra. Očekujem da obavijeste javnost što je toliko hitno da se ide uhititi ministra - rekao je Plenković, a prenosi Index.

- Parlamentarna većina je stabilna. Kontaktirao sam sve članove parlamentarne većine i svi su uz Vladu. Nikakva izvanrednost nije na redu. Vidjet ćemo što će se događati jer nemamo pravu informaciju. Kada saznamo više o čemu se radi, onda ćemo donositi odluke. Rekao sam da mi neće oporba smjenjivati ministre, ne da ih ja neću smjenjivati. Hoću li ih ja nešto odlučiti u ovakvim okolnostima, to je drugo pitanje o čemu ćemo odlučiti kada saznamo više. Nema izvanredne situacije, nema prijevremenih izbora. Borba za boljitak hrvatskih građana. Ispitat ćemo temu. Očekujem da će DORH, zbog interesa javnosti, Vlade i svih nas, objasniti situaciju, a ne puštati da to za njih rade drugi - rekao je Plenković.

Dodao je da se nije čuo s ministrom Horvatom, no čuo se s Aladrovićem i Miloševićem. Kontaktirat će Horvatovog odvjetnika za više informacija.

- Vladu neće rušiti ni DORH niti itko drugi. Ako se ide na uhićenje ministra, onda se treba ići sigurno u to - dodao je Plenković te više puta naglasio da se oni trebaju očitovati o ovoj situaciji, a ne on.

19. travanj 2024 07:57