Hrvatska
StoryEditor

Po prvi put u Hrvatskoj uvodi se certificiranje menadžera prema najvišim američkim standardima

31. Ožujak 2021.

Zahvaljujući suradnji dvaju globalnih organizacija, Američkog međunarodnog udruženja za upravljanje (AMA) i Europskog centra za menadžment (MCE-a), po prvi put se u EMEA regiji (Europa, Bliski istok, Afrika) provodi certificiranje menadžera prema američkim standardima, pod nazivom AMA’s Certified Professional in Management (AMA-CPM).

To je dobra vijest i za hrvatsku poslovnu zajednicu jer u Hrvatskoj, u organizaciji MCE-a i Lidera uskoro počinju pripremni tečajevi za dobivanje ovog prestižnog certifikata, koji je globalno uveo najviše standarde upravljačke izvrsnosti.

AMA je pokrenuta daleke 1923. i tijekom gotovo 100 godina provođenja najboljih praksi postala je priznati globalni autoritet u menadžmentu i stručnom profesionalnom razvoju. Certifikat AMA-CPM obuhvaća kritično znanje, vještine i sposobnosti usklađene s AMA-inim Standardom u upravljanju. Putem certifikata AMA pomaže organizacijama u zapošljavanju najkvalificiranijih menadžera te im pruža set kriterija putem kojih mogu ocjenjivati njihove kvalifikacije i unaprijediti  karijere. Novi upravljački standardi uključuju nove kompetencije u profesionalnoj učinkovitosti, upravljanju odnosima sa zaposlenicima, poslovnim sposobnostima i analitičkoj inteligenciji.

Provođenje ovog programa nadzire objektivno savjetodavno tijelo sastavljeno od priznatih stručnjaka za menadžment. Pripremne tečajeve za menadžere iz Hrvatske provodi Iva Biondić, viša suradnica MCE-a.

Tečajevi će se održavati online i uživo diljem Europe i Bliskog istoka, gdje se otvara 100 edukativnih centara. Certifikat ima veliki značaj, kako za menadžere, tako i za organizacije u kojima oni upravljaju poslovanjem. Kompanijama certifikat pruža jasne metode prepoznavanja menadžerskih kompetencija, smanjuje rizik od zapošljavanja krive osobe, pomaže im da unaprijede akvizicije talenata i samim time nosi bolji povrat ulaganja u menadžere. Menadžerima certifikat pruža mogućnost većeg uspjeha u karijeri motivirajući ih da razvijaju znanja u više raznih područja, pruža im dodanu vrijednost, razlikuje menadžere i interno i eksterno od onih koji nisu certificirani te povećava znanje o upravljanju iznad granica radnog iskustva.  

Sudjelovanjem u pripremnom tečaju stječu se vještine i tehnike potrebne za polaganje ispita te razumijevanje standarda izvrsnosti povezanih s "ulogom menadžera". Polaznici nakon četverodnevnog pripremnog tečaja polažu odgovarajući ispit. Pripremne tečajeve u Hrvatskoj provodi Management Center Europe u partnerstvu s poslovnim tjednikom Lider, a prva serija tečajeva održava se od 4. svibnja na online platformi. Tome prethode dva informativna webinara u kojemu će se predstaviti program i potrebna predznanja za pristupanje ispitu.

Više o edukaciji i certificiranju pročitajte na linku

23. travanj 2024 15:09