Hrvatska
StoryEditor

Počelo je prikupljanje ponuda Raiffeisen Sustainable Mixa, prvog fonda u Hrvatskoj koji se temelji na konceptu održivog razvoja

13. Rujan 2020.
Vesna Tomljenović Čičak, predsjednica Uprave Raiffeisne Investa

Počelo je prikupljanje početnih ponuda Raiffeisen Sustainable Mixa, prvog fonda u Hrvatskoj koji se temelji na konceptu održivog razvoja.

– Riječ je o mješovitom otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom pod upravljanjem Raiffeisen Investa koji osim mogućeg financijskog povrata očekuje i ekološki i socijalni povrat, a ulagat će samo u kompanije koje ispunjavaju stroge kriterije održivosti – rekla je za Lider predsjednica Uprave Raiffeisen Investa Vesna Tomljenović Čičak.

Prema strukturi Raiffeisen Sustainable Mix ubraja se u tzv. napajajući fond, glavni je fond u Austriji i vrijedi više od dvije milijarde eura. Najmanje 85 posto imovine ulagat će u glavni fond i njime će upravljati Raiffeisen Capital Management, austrijsko društvo u sastavu RBA grupe.

Prikupljanje početnih ponuda trajat će do 6. listopada. Početna vrijednost udjela u tom razdoblju iznosi sto eura i fond će početi raditi nakon uspješnog završetka početne ponude udjela, a nakon tog razdoblja minimalni ulog bit će 65 eura, odnosno 500 kuna. Fond će ulagati u dionička i obveznička tržišta u cijelom svijetu i namijenjen je klijentima koji su spremni preuzeti umjeren rizik ulaganja.

27. travanj 2024 07:14