Hrvatska
StoryEditor

Pokrenut novi studij za menadžere u javnom sektoru

06. Ožujak 2020.
Menadžment javnog sektora

U suradnji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Državne škole za javnu upravu pokreće se specijalistički poslijediplomski studij Menadžment u javnom sektoru. Voditelj je Saša Drezgić, izvanredni profesor na riječkom Ekonomskom fakultetu.

image
Saša Drezgić
Riječ je o jedinstvenom studiju koji polaznicima omogućava interdisciplinarnu perspektivu o spektru djelatnosti i aktivnosti u javnom sektoru te fokus na projektni pristup kako bi ih osposobio za uspješno rješavanje današnjih kompleksnih problema u praksi. Zbog svojega koncepta i sadržaja namijenjen je polaznicima različitih struka, zaposlenicima različitih poslovnih subjekata, od tijela državne uprave, lokalne samouprave do javnih i komunalnih poduzeća, ali i privatnih poduzeća koja se suočavaju s kompleksnim sustavom javnog upravljanja i moraju poznavati zakonitosti javnog sektora.

Studij će se izvoditi u prostorijama Državne škole za javnu upravu u Zagrebu, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te lokacijama partnerskih institucija i poslovnih subjekata. Program je prilagođen suvremenim potrebama institucija i poslovnih subjekata, zbog čega će sve aktivnosti biti podređene praktičnim problemima u praksi, a očekuje se da će pridonijeti povećanju djelotvornosti i učinkovitosti javnog sektora.

20. travanj 2024 17:11