Hrvatska
StoryEditor

Poliklinika Aviva nastavila širenje poslovanja i preuzela urološku Polikliniku Uro centar

02. Veljača 2022.
poliklinika aviva

Poliklinika Aviva je, nakon nedavne investicije s kojom je preuzela specijalističku Polikliniku Dijagnostika 2000, nastavila u istom tonu te preuzela i najveću privatnu urološku Polikliniku Uro centar.

- Specijalističke poliklinike u koje investiramo uklapaju se u poslovnu strategiju rasta Poliklinike Aviva, kroz pružanje što većeg broja specijalističkih usluga našim korisnicima, uz najvišu moguću kvalitetu usluge. Vjerujemo da će investicije u privatni zdravstveni sektor koje smo pokrenuli donijeti značajnu dodanu vrijednost korisnicima, ali i cijelom zdravstvenom sustavu - izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Upravnog vijeća Avive.

Poliklinika Uro centar pruža specijalističke usluge iz područja urologije, ginekologije i nefrologije, posjeduje najmoderniju dijagnostičku tehnologiju te je povezana s vrhunskim zdravstvenim ustanovama u zemlji i inozemstvu specijaliziranima u području urologije, navode u priopćenju.

- Veselimo se novoj fazi razvoja našeg poslovanja i tima unutar sustava Poliklinike Aviva. U Hrvatskoj vidimo veliki potencijal jačeg razvoja privatnih zdravstvenih usluga i vjerujemo da ćemo s partnerom kakav je Aviva taj potencijal u našem segmentu i ostvariti - izjavio je prim.dr. Dalibor Čičin-Šain, ravnatelj Poliklinike Uro centar.

- Jako smo uzbuđeni zbog svih novosti koje pokrećemo u Poliklinici Aviva. Ovo je već druga naša investicija ove godine, a planiramo ih realizirati još nekoliko do kraja godine. Plan investicija prati i zapošljavanje dodatnih liječnika i ostalih djelatnika, investicije u opremu i tehnologiju. Naše iskorake i naš vrlo ambiciozan tim sve su više prepoznati i od korisnika naših usluga, što nas iznimno veseli - izjavila je dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med., ravnateljica Poliklinike Aviva.

Inače, Poliklinika Aviva je u rujnu prošle godine dobila novog vlasnika Provectus Capital Partners - investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europepostao. Oni su u Avivu investirali putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund) uz pomoć kojeg su podržali i preuzimanje Poliklinike Dijagnostika 2000. Tom investicijom su održali obećanje da će nastaviti investirati u rast poslovanja Avive. Osim toga, prošle su godine u lipnju investirali u zagrebačku stomatološku polikliniku Arena, a u studenom prošle godine i u stomatološku polikliniku Salona Dental iz Solina, vodeću polikliniku u Dalmaciji.

19. travanj 2024 07:42