Hrvatska
StoryEditor

Poslovni rezultati dm-a: Rast prometa 4,8 posto, iduće godine investicije od 62 milijuna kuna

24. Listopad 2019.
DM predstavlja rezultate poslovne godine 2018/2019. Ivan Horvat, Branko Zvonarić, Ana Fostač Krilčić, Mirko Mrakužić, Gordana Picek, Dario Klemar i Davor Željkofoto Ratko Mavar

Članovi Uprave dm-a predstavili su danas poslovne rezultate za 2018./2019. koji potvrđuju vodeću poziciju dm-a na tržištu drogerijskih proizvoda. Promet je rastao 4,8 posto, a prihod iznosi 2,22 milijarde kuna. Prošlu je godinu dm u širenje i modernizaciju prodajne mreže uložio 53,7 milijuna kuna.

- Nastavili smo ulagati u širenje prodajne mreže te smo otvorili četiri nove prodavaonice i modernizirali njih 18. Otvorili smo i tri nova OTC odjela, a u OTC segmentu imamo rast prometa od 31,23 posto. Zabilježili smo i rast broja kupaca – više od 88.000 kupaca dnevno, a rastao je i iznos prosječne kupovine - istaknuo je Mirko Mrakužić, direktor dm-a. Najavio je otvaranje triju novih prodavaonica i moderniziranje 11 postojećih u što će dm iduće godine uložiti oko 62 milijuna kuna.

Prema istraživanju agencije Ipsos dm je najpopularnija prodavaonica dekorativne kozmetike, proizvoda za osobnu njegu i higijenu te brigu o kućanstvu. Čak 30 posto asortimana u dm-u je njihova vlastita robna marka, a Gordana Picek, voditeljica nabave, marketinga i PR-a te prodajne regije, ističe da su asortiman upotpunili novim dm markama poput premium robne marke SEINZ za mušku njegu te domaćim proizvodima poput linije za njegu tijela BELLA by Izabel Kovačić.

Ova tvrtka zapošljava 1565 djelatnika u 161 prodavaonici, distributivnom centru i centrali, a njihova prosječna plaća iznosi 10.200 kuna i imaju stalne edukacije. Prošle poslovne godine dm je u zajednicu uložio 1,9 milijuna kuna, za djecu i oboljele, a da društveno odgovorno posluje pokazuju i nagrade koje već 12 godina redovito dobiva u kategoriji najbolji poslodavac. Veliku pozornost dm posvećuje zaposlenicima kroz razne potpore, primjerice, za svako novorođeno i posvojeno dijete ona iznosi 10.000 kuna, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, voditeljica ljudskih resursa i prodajne regije. 

25. travanj 2024 01:25