Hrvatska
StoryEditor

‘Procesi koji su nekada trajali danima, danas traju nekoliko sati. To je digitalizacija!‘

06. Veljača 2020.
mStart poslovna edukacija

Procesi koji su nekada trajali i mjesec dana, a ponekad i tri mjeseca, danas nam traju samo nekoliko sati. To je prava i najbolja posljedica digitalne transformacije - rekla je Marina Šimunić, suvlasnica tvrtke Naše klasje na poslovnoj edukaciji Transformirajte svoje poslovanje u organizaciji mStarta i SAP Hrvatska. 

Ova, inače, informatičarka zajedno s bratom inženjerom poljoprivrede, već godinama proizvodi tjesteninu. U nekom trenutku poslovanja, shvatili su kako se moraju mijenjati. Dotadašnji način rada više nije bio održiv.

- Stari softwer koji smo imali više nije bio dobar, prerasli smo ga. Morali smo smisliti nešto novo. Imali smo skladište u kojemu smo držali svu svoju arhivu, sve svoje račune i nadrudžbenice. U nekom trenu došla nam je ponuda da to skladište iznajmimo. I tada smo shvatili da imamo mrtvi kapital. krenuli smo u digitalizaciju, a novac koji dobivamo od najma zapravo nam je pokrio sve troškove digitalizacije i sada na tome zarađujemo - rekla je Šimunić. 

Na ovoj edukaciji, poduzetnici su mogli iz prve ruke čuti koje su prednosti digitalizacije. Profesor Nedeljko Štefanić govorio je, primjerice, da Slovenija ima 25 posto manje radne snage u prerađivačkoj inudstriji, a postižu 100 posto više dodane vrijednosti. 

Igor Javor iz mStarta govorio je o alatima i rješenjima 'bespapirnog' poslovanja, dok je Luka Kapović iz mStarta pričao o efikasnim upravljanjem poslovnih procesa. 

Sve prezentacije s edukacije možete pogledati OVDJE.

23. travanj 2024 22:14